Seară încărcată cu emoţii şi tensiune la „Câştigă România!”, concursul de cultură generală difuzat de TVR 2. După şase ediţii câştigate, luni, 3 decembrie, de la ora 20.00, MAGDALENA IURESCU, tânăra nevăzătoare care a uimit cu cunoştinţele sale despre ţara noastră, este gata să răspundă întrebărilor lui Virgil Ianţu într-o zi cu dublă aniversare pentru pentru familia sa.

Data de 3 decembrie marchează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, dar şi ziua de naştere a mamei sale, care va fi în public, iar pentru MAGDALENA IURESCU cel mai potrivit cadou ar fi să câştige cea de-a şaptea ediție consecutivă „Câştiga Romania!”.

„Sunt foarte emoţionată, este ziua mamei mele şi vreau să-i fac o bucurie şi să câştig ediţia din această seară. Ar fi cea de-a şaptea. Încă de când eram mică, mama mi-a fost cel mai mare sprijin. Îmi citea şi mă învăţa poezii, iar de la 6 ani m-a învăţat tabla înmulţirii, chiar dacă încă nu mergeam la şcoală. Ea m-a susţinut şi în perioada facultăţii. Mergea cu mine, îmi citea cursurile şi bibliografia pentru examene, ca să le pot înregistra, mai ales că materiale de specialitate nu prea se găsesc la Asociaţia Nevăzătorilor”, a spus tânăra care a terminat două facultăţi la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi a luat doctoratul. „Cred că pentru dezvoltarea frumoasă a unui copil cea mai importantă este influenţa părinţilor”, a adăugat ea.

MAGDALENA IURESCU este prima femeie care a ajuns atât de departe în concursul „Câştigă România!”. La a șaptea ediție, tânăra intră în concurs cu 7.200 de lei câștigați până acum şi se apropie de un nou record: prima femeie din concurs care ar putea câștiga mașina. Cu toate aceasta, MAGDALENA IURESCU este modestă şi spune că „Nu m-am gândit câte ediţii voi câştiga, ci doar să răspund bine la întrebari. Nu îmi propun ţeluri mari, dar îmi place ca ceea ce fac să fac bine, cu răspundere”.
Cum se va încheia pentru MAGDALENA IURESCU ediția cu numărul 45 din cel de-al patrulea sezon „Câştigă România!”, aflați luni, 3 decembrie, de la ora 20:00.

MAGDALENA IURESCU va concura astăzi la "Câştigă România!" alături de două doamne. IULIANA PANTAZI din Bacău, care este de profesie asistenta medicală şi ELENA PEȚU, din Studina, care a terminat Facultatea de Litere la Universitatea București, specializarea Etnologie.

Te-ar putea interesa și: