Povestea impresionantă a balerinei fără un picior. A trecut prin 30 de operații, dar nu a încetat să danseze

Povestea impresionantă a balerinei fără un picior. A trecut prin 30 de operații, dar nu a încetat să danseze Sursa foto: captură video

Pollyanna Hope și-a pierdut piciorul în primii ani de viață în urma unei accident teribil, însă asta nu a oprit-o din a-și urma visul de a fi balerină. Mama ei o descrie ca fiind un copil foarte puternic, care nu s-a lăsat descurajat de greutăți.

Doar doi ani avea Pollyanna Hope când, în timpul unei plimbări alături de mama și bunica ei, un autobuz le-a lovit din plin. Bunica a fost ucisă pe loc, iar mama sa a fost grav rănită. Fetița și-a pierdut atunci piciorul drept, fiind supusă mai târziu la 30 de operații, de care acum nu-și mai amintește.

Fata și-a urmat mereu visul de a ajunge balerină

Pollyanna a fost un copil atât de ambițios, încât la doar câteva luni de la accident a reușit să meargă cu proteza ortopedică fără a se folosi de cârje. Părinții au spus că faptul că a avut doar un singur picior nu a împidicat-o niciodată pe fiica lor să se bucure de viață, iar singurele momente în care simțea că este diferită era la școală, când colegii ei alergau mai repede decât ea.

A avut de trecut și prin mai multe greutăți, atunci când nu a trecut un examen la balet din cauză că nu putea realiza o mișcare specifică. Părinții ei au decis atunci să-i ia fiicei lor un profesor privat. Apoi, pe măsură ce creștea, îi era tot mai greu să danseze, pentru că nu avea o proteza ortopedică special realizată pentru așa ceva.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, tatăl său a publicat un videoclip pe rețelele de socializare prin care cerea ajutor pentru fiica sa. Filmulețul a strâns 350.000 de vizualizări, și în cele din urmă, un inventator pe nume Yusuf Muhammad a creat o proteză specială care a ajutat-o la demi-pointe: o poziție pe vârfurile picioarelor. Mai târziu, copila a primit o proteză cu piciorul fixat în poante astfel încât, a putut să performeze așa cum și-a dorit.

Balerina și-a dorit să-i ajute și pe cei ca ea să-și urmeze visul

Experiența ei de viață a făcut-o să vrea să îi ajute pe cei aflați în situația ei să poată duce o viața normală, și toată familia s-a implicat: „În 2011, mama mea și sora ei au înființat o organizație caritabilă numită Elizabeth's Legacy of Hope pentru a strânge bani pentru a oferi celor cu membre amputate operații și proteze adecvate în Africa și India. De-a lungul anilor, Elizabeth's Legacy of Hope a strâns sute de mii de lire sterline pentru a ajuta aproximativ 500 de copii aflați în această situație”, a spus tânăra balerină, ajunsă acum la vârsta de 18 ani.