Evenimentul Zilei > Monden > Povestea DE IUBIRE a Corinei Chiriac
Povestea DE IUBIRE a Corinei Chiriac

Povestea DE IUBIRE a Corinei Chiriac

L-a cunoscut pe Karel la un festival de muzică din Cehoslovacia, unde ne-a reprezentat țara.

Şi s-a îndrăgostit de el. Iar el nu era „un simplu Karel”, ci însuşi Karel Gott – artistul de talie internaţională pe care, probabil, mulţi şi-l mai aduc aminte. Karel Gott (acum învârstă de 75 de ani) este considerat ca fiind cel mai de succes cântareț din fosta Cehoslovacie. Repertoriul său include muzică disco, populară, arii de opere, compoziții clasice, jazz, musical, rock 'n' roll, country, etc.

A oprit-o ceva

Ziariștii cehi au readus-o pe Corina în atenție, în mai 2008, drept „femeia care ar fi putut să se căsătorească cu marele artist” în anii comunismului. Tot atunci presa cehă a scris atât despre povestea de dragoste a Corinei cu Karel Gott, cât și despre povestea artistului cu ospătărița care i-a dăruit un copil și pe care tocmai o luase de soție.

Artista a făcut multă vreme în acei ani naveta în țara iubitului ei, atât pentru concerte, cât și pentru a se întâlni cu el. Zvonurile care circulau pe atunci despre relația lor spuneau că cei doi au fost la un pas de căsătorie.

Potrivit presei cehe, Corina ar fi putut deveni soția lui Karel, dar a oprit-o ceva, nu se ştie exact ce. Unii spun că artista, care susținea la acea vreme turnee în mai multe țări europene, nu a vrut să renunțe la țara natală, alții spun că artista s-ar fi temut de soţii Ceaușescu şi de Securitate – şi astfel povestea de dragoste a Corinei s-a transformat într-o poveste de iubire interzisă.

Corina Chiriac a cântat în fosta Cehoslovacia până în 1983, când i s-a ridicat pașaportul și nu i s-a mai permis să părăsească România decât în anumite țări. Cântăreață de muzică ușoară, compozitoare, textieră, realizatoare de emisiuni de televiziune și actriță, Corina Chiriac este una dintre artistele de la noi cu cel mai mare succes, în special în anii '70 și '80.