Evenimentul Zilei > Social > Povestea care a durat jumătate de secol să se termine
Povestea care a durat jumătate de secol să se termine

Povestea care a durat jumătate de secol să se termine

Autorul unui mesaj în sticlă găsit după 50 de ani în Alaska le-a povestit reporterilor cum a pus biletul şi ce scria în el. Bărbatul era căpitan pe o navă sovietică de pescuit în 1969, când a aruncat în apă sticla cu mesajul. Cel care le-a găsit e un american din Alaska.

În urmă cu 50 de ani, Anatolii Botsanenko avea 36 de ani şi era căpitanul unei nave de pescuit a marinei sovietice, în portul Vladivostok din Extremul Orient.

În iunie 1969, marinarul a hotărât, alături de câţiva prieteni, să arunce în ocean o sticlă cu un mesaj care conţinea o urare, o adresă şi rugămintea de a trimite un răspuns. Toate, scrise în limba rusă. Mai dificil a fost să găsească o sticlă potrivită.

„Când ne-am pus problemă ce sticlă să folosim, pentru că trebuia să fie durabilă, am găsit o sticlă goală de şampanie în cabina mea şi apoi am găsit şi un dop solid ca să o închidem”, a spus Anatolii Prokofievich Botsanenko.

50 de ani mai târziu, sticla a fost găsită pe plaja unei insule din Alaska, la câteva mii de kilometri distanţă, de un bărbat care plecase să adune lemne de foc. A pus pe reţelele sociale o poză cu mesajul, iar câţiva prieteni ruşi l-au ajutat să-l traducă.

Reporterii ruşi l-au găsit şi pe autorul mesajului, la fel de surprins că cineva a găsit sticla, după atâţia ani.

„Habar nu aveam dacă vor trece 100, 200 sau 300 de ani până când o să o găsească cineva… sau cine va fi acea persoană. Părea probabil că va ajunge pe unul dintre malurile ruseşti, poate în insulele Kurile sau Sahalin, Japonia sau China, nimeni nu ştia.

Dar nimeni nu-şi imagina că va ajunge atât de departe. E uimitor când te gândeşti pe unde a fost sticla asta”, a mai completat Anatolii Prokofievich Botsanenko.

Cel care a găsit biletul nu e sigur că-i va răspunde căpitanului rus, dar vrea să trimită pe viitor, împreună cu copiii săi, propriile mesaje în sticle, potrivit Stirilor Pro TV.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: