Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cu puterea minții. Povestea băiețelului de 5 ani, care a strâns 28.000 de dolari pentru copiii fără adăpost
Cu puterea minții. Povestea băiețelului de 5 ani, care a strâns 28.000 de dolari pentru copiii fără adăpost

Cu puterea minții. Povestea băiețelului de 5 ani, care a strâns 28.000 de dolari pentru copiii fără adăpost

La numai cinci ani, Bond Hill, un băiat din Brooklyn, New York, practică exercițiul meditației de la 18 luni.

De regulă, Bond meditează cinci minute pe zi dar, pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru copiii fără adăpost, a decis să-și prelungească programul.

Părinții lui Bond l-au ajutat să creeze un GoFundMe și un videoclip live în care oamenii s-au alăturat meditației sale de 20 de minute.

Bond și-a stabilit obiectivul de a strânge 2.000 de dolari pentru Coalition for the Homeless, dar a reușit să strângă dublul acestei sume în doar 24 de ore.

Până în prezent, campania sa GoFundMe a strâns 28.509 dolari pentru meditațiile sale în direct.

Tatăl lui Bond, Treis Hill, în vârstă de 42 de ani, care deține o firmă de articole de vestimentație, a declarat că fiul său a fost inspirat să înceapă strângerea de fonduri când și-a dat seama că ceilalți copii nu primesc cadouri în acest Crăciun, scrie Daily Mail.

„Lista sa de dorințe de Crăciun a fost lungă și am spus că sunt suficiente jucării, mai ales când alți copii nu au parte de ele”, a spus Treis.

„Atunci, Bond a spus: De ce să nu încerc să meditez pentru o acțiune caritabilă? Aș putea încerca să meditez mai mult de cinci minute, chiar 15 sau 20 de minute”.

Treis a recunoscut că el și soția sa Sapphira, 45 de ani, proprietara unui de bar, nu se așteptau ca GoFundMe să capete o asemenea amploare. El a adăugat: „Ne-am stabilit o țintă de 2.000 de dolari și a fost ca un bulgăre de zăpadă, am strâns 4000 de dolari la sfârșitul primei zile”.

Guru de mic

Micul Bond a învățat să mediteze de la Sapphira, care a început aceast practică când era însărcinată cu el. „A făcut-o pentru a se pregăti pentru maternitate, apoi a continuat practica când s-a născut Bond”, a spus Treis.

„Bond început să o facă în jurul vârstei de 18 luni. Apoi, când mergea la școală, medita înainte să plece la cursuri”. „Practicăm meditația în fiecare zi dimineața, pe tot parcursul săptămânii. Rămânem liniștiți, nemișcați. Nu suntem experți în meditație – pentru soția mea este o modalitate de a-și liniști mintea”, a adăugat Treis Hill.

Bond, care își învață prietenii despre meditație, a spus că practica îi face corpul mai liniștit. „Meditația îmi face corpul cu adevărat calm”, spune Bond. „Sunt puțin îngrijorat dacă voi putea medita timp de 20 de minute. Am făcut 16 minute astăzi. Dar nu vreau ca copiii să nu aibă jucării, de aceea fac asta”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE