Evenimentul Zilei > Monden > Meditația, un „must have” pentru o viață calitativă și performantă
Meditația, un „must have” pentru o viață calitativă și performantă

Meditația, un „must have” pentru o viață calitativă și performantă

Într-o lume dominată de digitalizare, viteză, tehnologie, globalizare, schimbare, meditația devine o alternativă necesară. Autocunoașterea, relaționarea, comunicarea și empatia sunt „must have-uri” de nenegociat dacă îți asumi angajamentul de a performa într-o poziție de top. Meditația te ajută să-și controlezi mintea și să-ți conștientizezi gândurile. Practicarea meditației trebuie privită la fel cum practicarea sportului este o abordare a antrenării corpului.

Științific, meditația este un fenomen mental biofizic prin care se descrie o stare de atenție asupra unui gând, asupra conștientului, subconștientului sau inconștientului. Aceasta implică atenția spre gândirea însăși, fără a te lăsa dus de gânduri.

Ce beneficii aduce meditația

Cu toate că relaxarea nu este în sine obiectivul meditației, aceasta este adesea un rezultat. Studiile făcute asupra practicanților de meditație notează o serie importantă de beneficii pe termen scurt pentru sistemul nervos: tensiunea sângelui mai scăzută și o circulația îmbunătățită, ritmul cardiac mai mic, mai puțină transpirație, o viteză respiratorie mai lentă, mai puțină anxietate, mai multe sentimente de bunăstare, o relaxare profundă și mai puțin stres.

Află ce tip de meditaţie ţi se potriveşte în rândurile revistei Capital.

Articolul complet îl găsiți în noul număr al revistei Capital, disponibil la punctele de difuzare a presei în perioada 17 ianuarie- 14 februarie 2020.

Dacă vreți să primiți revista acasă sau la birou, optați pentru un abonament pe 3, 6 sau 12 luni, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-capital!