Evenimentul Zilei > Politica > Povestea tragică a părinţilor lui Carmen Iohannis. Mama primei doamne a profeţit destinul măreţ a lui Klaus Iohannis: „Va ajunge om mare”. GALERIE FOTO
Povestea tragică a părinţilor lui Carmen Iohannis. Mama primei doamne a profeţit destinul măreţ a lui Klaus Iohannis: „Va ajunge om mare”. GALERIE FOTO

Povestea tragică a părinţilor lui Carmen Iohannis. Mama primei doamne a profeţit destinul măreţ a lui Klaus Iohannis: „Va ajunge om mare”. GALERIE FOTO

Georgeta Lăzurcă, mama primei doamne a României, s-a stins cu doar trei săptămâni înainte ca fiica sa să sărbătorească împlinirea vârstei de 56 de ani. Nu doar Carmen Iohannis este profund îndurerată, ci şi şeful statului care a avut, după cum povestesc apropiaţii, o relaţie apropiată cu soacra sa.

Originară din comuna Sântu, judeţul Mureş, soacra lui Klaus Iohannis, Georgeta Lăzurcă, se mutase de ceva vreme la Sibiu, pentru a fi împreună cu fiica și ginerele său. Ioan, tatăl lui Carmen Iohannis, s-a stins în 2010, după o lungă lupta cu boala.

"Tatăl lui Carmen, unchiu' Ion, cum îi spuneam noi, a fost blănar, om tare aşezat şi bogat, muncea de dimineaţă până seară. A avut un necaz mare de la meserie, că s-a îmbolnăvit rău de la tratarea pieilor şi au fost nevoiţi să-i scoată un plămân, dar a trăit apoi până la 96 de ani! A fost un om extraordinar, ni se spunea şi nouă că a jucat fotbal în tinereţe, era fruntea satului pe teren!", a povestit femeia pentru wowbiz.ro.

Mama lui Carmen, Georgeta, era cu aproape 20 de ani mai tânăra că soţul ei (1914-2010). Nuntă celor doi a fost una fastuoasă, de care îşi aminteşte toată lumea şi acum, căci meseria de blănar era una destul de bănoasă.

Despre doamna Georgeta, mama primei doamne a ţării, tanti Doina mărturiseşte că a fost printre puţinii care i-au spus lui Klaus, când acesta încă nu era primar, că va ajunge "om mare".

"Mătuşa a crezut mereu în el, îi spunea că va ajunge departe… Acum e la Sibiu, are grijă Carmen de ea, e şi bolnavă, deh, că la bătrâneţe. Carmen a angajat două femei care stau mereu cu ea, să nu-i lipsească nimic, să se îngrijească de ea!", a mai dezvăluit tanti Doina.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.