Potrivit Agerpres, mai mulți militari din Deva au sărit în ajutorul oamenilor care se aflau în autocar. Pasagerii au fost mutați, pentru siguranță, într-un camion, apoi au fost transportați în cea mai apropiată localitate.

În cel mai scurt timp, în ajutorul sinistraților s-au deplasat trei echipaje de pompieri ale Detașamentului Deva, cu un camion, o barcă, o autospecială de descarcerare grea și o ambulanță, tip B2. Înaintarea salvatorilor a fost îngreunată de nivelul apei care depășea o jumătate de metru, pe anumite porțiuni de drum”, a spus Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Din fericire, niciun om nu a fost rănit.

În urma precipitațiilor abundente care au căzut în ultimele 24 de ore pe raza județului Junedoara, debitele râurilor și pârâurilor din zonă au crescut și au ieșit din matcă. Au fost afectate localitățile Brad, Simeria, Mânerău, Josani, Cristur, Almanașul Mic, Aninoasa, Petișu Mic, Jeledinți și Mătinești, Băița, Hărțăgani, Săliște și Ormindea.

Sursa citată precizează că în ultimele 24 de ore, în Deva, cantitatea preciptațiilor a fost de 27 de litri pe metrul pătrat.

 

 

Te-ar putea interesa și: