Evenimentul Zilei > Economie > Porsche s-a făcut de rușine! A MANIPULAT emisiile în cazul a 22.000 de modele Cayenne
Porsche s-a făcut de rușine! A MANIPULAT emisiile  în cazul a 22.000 de modele Cayenne

Porsche s-a făcut de rușine! A MANIPULAT emisiile în cazul a 22.000 de modele Cayenne

Scandalul emisiilor de la Volkswagen se extinde și la subsidiara sa de lux Porsche AG! O recunoaște însuși ministrul german al Transporturilor, care a anunțat că 22 de mii de modele Cayenne vor fi rechemate în service. Motivul: s-a descoperit un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel de trei litri!

Autoritățile de la Berlin vor cere o rechemare obligatorie, așa cum prevede legea în astfel de situații. Rechemarea va include 22.000 de vehicule din Europa, a declarat ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt.

Softul ilegal arată rezultate diferite ale emisiilor în timpul testelor de laborator față de condițiile reale de drum.

Dobrindt a precizat că a retras certificarea pentru vehiculele încriminate, iar Porsche va suporta integral costul rechemării la service.

Anul trecut, Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a anunțat începerea rechemărilor voluntare la service pentru 630.000 de vehicule pentru rezolvarea neregularităților legate de nivelul emisiilor, descoperite în urma investigațiilor demarate ca urmare a scandalului "Dieselgate".