Populația lumii va depăși pragul de opt miliarde. Care este cea mai populată țară de pe mapamond

Populația lumii va depăși pragul de opt miliarde. Care este cea mai populată țară de pe mapamond Sursa foto: Dreamstime.com

Organizația Națiunilor Unite, ONU, a estimat că populația lumii va ajunge la opt miliarde pe 15 noiembrie. De asemenea, China va fi detronată de India în ceea ce privește cel mai populat stat din lume.

ONU, Organizația Națiunilor Unite, a publicat de ziua Mondială a Populației, a precizat în raportul realizat că numărul populației globale a scăzut sub 1% în 2020. Acest lucru s-a întâmplat pentru prima dată din 1950. De asemenea, cele mai recente previziuni ale organizației au indicat că populația lumii ar putea crește la aproximativ 8,5 miliarde în 2030.

Acest număr va crește la 9,7 miliarde în 2050. Mai mult decât atât, un vârf de aproximativ 10,4 miliarde va fi atins în jurul anilor 2080. Cu toate acestea, se estimează că va rămâne la acest nivel până în 2100.

Unde va crește cel mai mult populația lumii

Raportul a mai precizat că mai mult de jumătate din creșterea estimată a populației până în 2050 va fi concentrată în doar opt țări. Este vorba de Congo, Egipt, Etiopia, India, Nigeria, Pakistan, Filipine și Tanzania. Raportul, „World Population Prospects 2022”, a estimat că populația lumii a ajuns la 7,942 miliarde acum.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, se crede că va ajunge la opt miliarde la jumătatea lunii noiembrie. John Wilmoth, directorul Diviziei de Populație a ONU, a declarat în timpul unei conferințe de presă destinate publicării raportului, că data la care linia de proiecție a ONU depășește opt miliarde este 15 noiembrie. Totuși, el a remarcat că „nu pretindem că aceasta este data reală... și credem că incertitudinea este de cel puțin plus sau minus un an”.

De ce Bangladesh este mai mare decât Rusia

Diagrame complexe arată relația dintre populațiile națiunilor, regiunilor și continentelor individuale între ele, și raportat la întreg. Un exemplu în acest sens este faptul că Rusia, cea mai mare țară din lume, are o populație considerabil mai mică decât Bangladesh, acel stat relativ mic, blocat între India și Golful Bengal. Populația Rusiei se micșorează, în timp ce a Bangladeshului este în creștere, așa că discrepanța dintre cele două va continua să crească.

În același timp, populația Indiei și Chinei, care au acum circa 1,4 miliarde de locuitori fiecare, se va micșora, dar într-un ritm foarte diferit. ONU estimează că ar putea exista doar 500 de milioane de chinezi și un miliard de indieni, până în 2100, potrivit Jurnal.ro.