Evenimentul Zilei > Monden > Poprire pe venitul lui Adrian Mutu. Antrenorul Rapidului are de achitat o sumă uriașă – pensie alimentară către Alexandra Dinu
Poprire pe venitul lui Adrian Mutu. Antrenorul Rapidului are de achitat o sumă uriașă – pensie alimentară către Alexandra Dinu

Poprire pe venitul lui Adrian Mutu. Antrenorul Rapidului are de achitat o sumă uriașă – pensie alimentară către Alexandra Dinu

Judecătoria Buftea l-a informat pe Adrian Mutu că are de achitat către fosta lui soție, Alexandra Dinu, suma de 123.254,15 euro şi 419,78 lei, pe motiv că antrenorul de la Rapid nu a plătit pensia alimentară rămasă neachitată pentru copilul lor, Mario. Dată fiind situația, clubul Rapid a hotărât să pună poprire pe jumătate din salariul antrenorului Adrian Mutu.

Decizia Judecătoriei Buftea vine la patru ani de când Adrian Mutu era chemat în instanță de fosta soție pentru că nu a achitat pensia alimentară pentru fiul pe care-l au împreună, și care acum este major, căci are deja 20 de ani.

Adrian Mutu are poprire pe salariul de la Rapid

„Validează poprirea înfiinţată prin dispoziţia de poprire emisă la data de 09.03.2022 de BEJ IFL în dosarul execuţional nr. 19/2016 pentru suma de 123.254,15 euro şi 419,78 lei. Validează poprirea înfiinţată prin dispoziţia de poprire emisă la data de 09.03.2022 de BEJ IFL în dosarul execuţional nr. 27/2018 pentru suma de 123.254,15 euro şi 419,78 lei.

Obligă terţul poprit să plătească creditoarei, suma reprezentând 1/2 din veniturile salariale lunare nete pe care terţul poprit le datorează debitorului începând cu data comunicării adresei de înfiinţare a popririi, 11.03.2022. Respinge, ca neîntemeiată, cererea de amendare a terţului poprit. Cu apel în termen de 5 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Judecătoria Buftea. Pronunţată astăzi, 28.09.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, stipulează instanța de judecată în decizia sa.

Adrian Mutu nu vrea să plătească pensia alimentară pentru copilul lui

Acum, Adrian Mutu are la dispoziție cinci zile pentru a ataca hotărârea judecătorească prin apel, asta după ce anterior acesta a formulat o cerere privind amânarea popririi pe contul în care îi este virat salariul de la club.

Alexandra Dinu este prima fostă soție a lui Adrian Mutu. În anul 2018 aceasta a convins instanța de judecată că fostul soț nu a mai achitat pensie alimentară pentru copilul său încă din anul 2014. Deși Alexandra Dinu a obţinut o hotărâre definitivă şi executorie, Alexandra Dinu nu a reușit nici până acum să intre în posesia acelor bani, conform Digisport.ro.

Acuzații dure la adresa lui Adrian Mutu în presa italiană

Adrian Mutu, antrenor la Rapid, a fost invocat într-un articol al publicației Juvedipendenza, care-l numește trădător, asta pentru că sportivul român, ajutat de Juventus în trecut, a ajuns să întoarcă spatele clubului italian. Presa din Italia scrie că Adrian Mutu a fost un sportiv remarcabil, într-adevăr, dar nu la fel de lăudabile îi sunt și calitățile umane.

„Unul dintre cei mai importanți jucători ai generației sale este, fără îndoială, românul Adrian Mutu, care a sosit în Italia la o vârstă foarte fragedă, în tricoul lui Inter, iar apoi a reușit, într-o perioadă scurtă de timp, să devină un jucător fabulos la Verona și Parma.

Juve l-a salvat pe Mutu de la colaps, dar el a trădat. La acel moment, în consecință, era important pentru Juventus să aibă în echipă un jucător de mare clasă, așa cum era fostul băiat de la Verona, iar rolul său de ‘aghiotant’ al lui Del Piero era de un nivel superior absolut”, scriu jurnaliștii italieni.

Adrian Mutu, lipsă de recunoștință față de clubul Juventus

Mai mult, italienii au scris că Adrian Mutu ar fi dat dovadă de lipsă de recunoștință față de clubul Juventus în momentul în care a hotărât să se transfere la ACF Fiorentina.

„Într-o linie ofensivă care îi includea, de asemenea, pe David Trezeguet și Zlatan Ibrahimovic, Mutu a reușit, totuși, să strălucească și să fie un jucător potrivit pentru a intra în joc la acea vreme. Dar din nefericire, în 2006, totul s-a schimbat.

Scandalul Calciopoli a dus la retrogradarea lui Juventus în Serie B, iar Adrian nu a avut absolut nicio intenție de a rămâne să-și continue cariera în divizia secundă și, astfel, a cerut transferul la Fiorentina. Era, cu siguranță, o decizie problematică, care a creat multă vâlvă, pentru că, în final, Juve era adevărata salvatoare a românului, întrucât, după scandal, nimeni nu îl mai voia, așa că puțină recunoștință nu strica”, au mai adăugat cei de la Juvedipendenza.