“Dacă-mi permiteţi să fac o glumă pe tema asta: m-am bucurat că nu e cineva de la PSD", a afirmat Ponta, luni seară, la Realitatea TV.
"Este o mare problemă de încredere în rândul oamenilor din partea puterii pentru că, din cât de mulţi sunt cei de la PDL, UDMR, UNPR, domnul preşedinte Băsescu nu a avut încredere în niciunul. L-a propus ministru pe Mihai Răzvan Ungureanu. Din câţi pedelişti au fost pomeniţi ca ipoteze, Stănişoară, Cezar Preda, domnul Băsescu nu are încredere în niciunul dintre ei. Probabil ştie el de ce", a spus Ponta
Preşedintele PSD crede că Traian Băsescu îşi caută un mod de a ieşi de pe scena politică.
"Faptul că preşedintele Băsescu încet încet nu mai poate să îşi mai pună personaje de tip Emil Boc sau Roberta Anastase, cei care sunt loiali, obedienţi şi fac tot ce le spune preşedintele, e o problemă în primul rând pentru el. Cred că îşi caută un mod de ieşire din scenă", a mai declarat Ponta.
El a mai a precizat că parlamentarii USL vor fi în protest parlamentar în continuare, astfel că nu vor participa nici la audierea lui Meleşcanu, nici la votul din plen.
"Pe mine ce m-a deranjat, şi din acest motiv nu o să fiu nici mâine la vot, este faptul că, după învestirea Guvernului Ungureanu, cu acel discurs al meu destul de criticat mai ales de colegii din opoziţie, nimeni nu a mai zis "măi oameni buni de la USL, poat totuşi vreţi să dialogăm cum vă întoarceţi în parlament sau să dialogăm pe cine punem la SIE". Nimeni, nimic", a mai spus Ponta.