Evenimentul Zilei > Politica > Ponta, din nou contestat. Ce greșeală îi este imputată
Ponta, din nou contestat. Ce greșeală îi este imputată

Ponta, din nou contestat. Ce greșeală îi este imputată

Candidatura fostului europarlamentar Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale în care a fost susţinut de ALDE şi PRO România a fost o decizie nefericită care a dus la un eşec previzibil.

Aceasta este părerea lui Daniel Constantin, unul dintre foștii vicepreşedinţi şi fondator al partidului condus de Victor Ponta.

Recent, Daniel Constantin a publicat pe pagina sa de socializare un comentariu în care spune care au fost cauzele care au condus la eşecul în alegeri al lui Mircea Diaconu.

Reamintim că Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin l-au sfidat pe liderul Pro România, Victor Ponta, şi au votat învestirea Guvernului, alături de câţiva parlamentari. Ulterior, Ponta a anunţat că toţi cei care au votat sunt excluşi din partid.

Mircea Diaconu – 8,86% – Candidatura din partea Pro România – decizie greșita!

Desemnarea unui candidat din afara partidului și alianța electorală cu ALDE au reprezentat începutul rupturii din PRO.
Îmi pare rău sa constat ca am avut dreptate – am spus ca nu o sa obținem un scor bun, nici măcar unul care sa cumuleze scorul celor doua partide.

Nu mai vorbesc de așteptările de a intra in turul II – miza prin care s-a justificat alianța surprinzătoare și forțată cu Alde (am spus de atunci ca nu atingem 10% – am și scris).

Soluția corecta – pe care am propus-o atunci împreuna cu alți colegi din conducere și din teritoriu a fost de a susține un candidat propriu.
Numai așa puteam sa întărim coeziunea in cadrul partidului și sa întreținem un entuziasm care anima grupul nostru după europarlamentare!

Păcat…

A existat o oportunitate mai mare ca oricând sa ne diferențiem și sa confirmam ca noi chiar scoatem in fata profesioniștii, patriotii, oamenii de anvergura naționala și internațională. Avem mulți astfel de oameni in țara și suficienți in Pro România!

Felicitări tuturor colegilor care au crezut in aceasta candidatura și celor care nu au crezut și cu toate acestea au muncit fără ezitare!

Nu am nimic personal cu Mircea Diaconu – o persoana onorabila. O persoana care poate ca este “altfel”, dar nu așa cum am definit acest concept in 2017 și cum cred ca trebuia sa propunem un candidat – care sa continue trendul crescător al partidului!

PPS. Am promis public ca nu provoc certuri care sa afecteze partidul, am vrut doar sa aduc câteva lămuriri ca răspuns pentru opinia publica și sutele de colegi care mi-au trimis mesaje de îngrijorare in aceasta perioada”, a scris Daniel Constantin pe Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: