„Polițistul anului” prins pe picior greșit! Ce gafă a făcut ”Comisarul Cattani” în trafic?

„Polițistul anului” prins pe picior greșit! Ce gafă a făcut ”Comisarul Cattani” în trafic? Sursa foto: Arhiva EVZ

Traian Berbeceanu nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare suplimentară. Fostul polițist a avut mai multe funcții importate, printre care se numără și cea de șef de cabinet al ministrului de Interne și fost prefect al Capitalei. Chiar dacă a câștigat statutul de „Polițistul anului” de mai multe ori, iată că și el încalcă legea.

Traian Berbeceanu, poreclit „Comisarul Cattani”, este o figură extrem de cunoscută în România. Original din Deva, bărbatul a ieșit la pensie din poliție, comisar-șef în rezervă, primind chiar și titlul de „Polițistul anului” în 2007 și 2013 la categoria „Combaterea Criminalității Organizate”. După o carieră plină de succes în poliție, Berbeceanu a decis să intre și în politică. A ocupat fotoliul de șef de cabinet al ministrului de Interne, a fost prefect al Capitalei, iar în prezent este membru al PNL Deva.

În ciuda funcțiilor pe care le-a avut de-a lungul timpului și distincțiile primite, „Comisarul Cattani” este totuși un om ca oricare altul, care poate face și greșeli. Marți, el a fost surprins pe picior greșit, în timp ce se aflat în trafic. Conform informațiilor transmise de reporterii FLUX 24, Traian Berbeceanu, „Polițistul anului”, a fost surprins conducând fără centura de siguranță.

Sursa foto: flux24.ro

Cazul Berbeceanu - un nume sonor din Brigada de Combatere a Criminalității este trimis în judecată

În octombrie 2013, viața celebrului „Comisar Cattani” a luat o turnură neașteptată. A fost acuzat că a sprijinit o grupare infracțională specializată în evaziune fiscală cu produse petroliere, care a generat un prejudiciu de 3,5 milioane de lei. În acest caz, a fost reținut și arestat preventiv pentru 30 de zile. La vremea respectivă era șef al Brigăzii de Combatere a Criminatății Organizate (BCCO) Alba, însă a fost îndepărtat din funcție atunci când a fost anchetat de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT).

Ne puteți urmări și pe Google News

Traian Berbeceanu a fost achitat în primă instanță, pe 30 iunie 2016, însă în martie 2018 a început judecata în apel. Nu doar „Comisarul Cattani” a fost anchetat în această perioadă, ci și acuzatorii săi erau investigați de către Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru abuz în serviciu.

În 2019, Berbeceanu a oferit un interviu în care a vorbit deschis despre temerile sale. Trecuseră deja șase ani de la  punerea lui sub investigare, perioadă în care au fost aduse acuzații anchetatorilor DIICOT cu privire la falsificarea probelor pentru a-l incrimina.

„Teoretic, judecarea apelului ar fi trebuit să se termine demult, să fie menţinută soluţia pronunţată pe fond, deci achitarea mea pe temeiul că faptele de care am fost acuzat nu există. Însă după achitarea mea în primă instanţă, din iunie 2016, DIICOT ar fi trebuit să motiveze apelul declarat, în 30 de zile, au făcut-o în aproape un an, ceea ce a reprezentat o tergiversare nejustificată, netemeină şi nelegală. Ulterior a început judecarea apelului, a apărut decizia Curţii Constituţionale cu completele de 5 judecători şi s-a reluat judecarea apelului. Poţi să ai neşansa să nu ţi se mai poată face dreptate niciodată, pentru că toate tergiversările şi amânările acestea pot duce în final la intervenirea termenului de prescripţie, iar cei care mi-au făcut mie dosarul şi au fost condamnaţi la închisoare cu executare în primă instanţă, pur şi simplu nu mai răspund pentru niciuna dintre faptele lor”, a declarat Traian Berbeceanu.