Evenimentul Zilei > Actualitate > ZECI de POLIȚIȘTI au PICHETAT sediul MAI. Un SEMNAL DE ALARMĂ pentru ministrul Carmen Dan
ZECI de POLIȚIȘTI au PICHETAT sediul MAI. Un SEMNAL DE ALARMĂ pentru ministrul Carmen Dan

ZECI de POLIȚIȘTI au PICHETAT sediul MAI. Un SEMNAL DE ALARMĂ pentru ministrul Carmen Dan

Zeci de polițiști au pichetat, timp de câteva ore, sediul MAI, în semn de protest față de lipsa condițiilor decente în care își desfășoară activitatea. La protest au participat membrii mai multor sindicate din poliție, dar și ai cadrelor militare disponibilizate.

Cu două zile înainte de protestul anunțat sâmbătă, polițiști ai mai multor sindicate au pichetat sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), chiar în timp ce ministrul Carmen Dan participa, la Cercul Militar Național, la festivitatea de decernare a distincției „Polițistul anului”, organizată cu prilejul sărbătoririi Zilei Poliției Române.

Printre participanți s-au numărat membri ai Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), SNPPC, Sindicatul Polițiștilor „Diamantul” dar și ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD).

Liderul SNAP, Iulian Surugiu, a declarat, pentru EVZ, că pichetarea reprezintă un semnal de alarmă menit să atragă atenția asupra condițiilor improprii de lucru și asupra faptului că drepturile polițiștilor nu sunt respectate. „Nu putem vorbi despre condiții decente de lucru, tât timp cât multe posturi de poliție au toalete în fundul curții. Nu putem să nu atragem atenția asupra faptului că polițiștii patrulează cu rable, iar infractorii se plimbă cu mașini performante. Nu putem fi indiferenți la lipsa de dotare, pistoalele de tip Carpați fiind de mult depășite, de exemplu. Și, nu în ultimul rând, există foarte multe inechități între salariile polițiștilor și a celorlalte categorii de funcționari publici, după ultimele modificări puse în aplicare. Noi nu cerem decât salarii cât decât decente față de munca prestată”, a precizat președintele SNAP, Iulian Surugiu.

Polițiștii susțin că au venit în fața MAI „pentru a ne face auziți si pentru că sunt multe lucruri de rezolvat în cadrul Ministerului de Interne, lucruri care au fost aduse la cunoștința conducerii MAI dar, din păcate, lucrurile se mișcă foarte, foarte încet”. „Aici vorbim de o resetare a întregului sistem, pentru a putea da cetățeanului servicii de calitate", a spus președintele SNAP, Iulian Surugiu.

După aprecierea acestuia, sâmbătă sunt așteptați la un miting de protest circa 7.000 de polițiști.