Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițiștii de frontieră din Dolj au confiscat mai multe pistoale și puști de la un cetățean bulgar
Polițiștii de frontieră din Dolj au confiscat mai multe pistoale și puști de la un cetățean bulgar

Polițiștii de frontieră din Dolj au confiscat mai multe pistoale și puști de la un cetățean bulgar

Polițiștii de frontieră din județul Dolj au confiscat 69 de pistoale cu gaze și 6 arme cu aer comprimat pe care un cetățean bulgar a încercat să e strecoare în țară. Acesta nu deținea autorizațiile necesare de transport. Conform spuselor acestuia, armele urmau să ajungă în Lituania.

Marți, 2 aprilie, un cetățean bulgar în vârstă de 38 de ani, a fost oprit de polițiștii de frontieră din Calafat, Dolj, după ce aceștia au descoperit că transporta anumite produse fără să dețină autorizațiile necesare. Produsele urmau să ajungă la o firmă din Lituania, informează agerpres.ro 

„Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra microbuzului şi au descoperit, în interiorul compartimentului de marfă, patru colete în care se aflau 69 de pistoale neletale cu gaze, calibru 9 mm şi 6 arme cu aer comprimat neletale, calibru 5,5 mm. Cu ocazia verificărilor, cetățeanul bulgar a declarat că este șoferul unei firme de curierat, iar acesta nu a putut prezenta autorizațiile speciale pentru a transporta armele pe teritoriul României", se spune în comunicat.

Polițiștii de frontieră au sesizat Serviciul de Arme Explozibili şi Substanţe Periculoase al IPJ Dolj, iar pistoalele şi puștile, în valoare de 11.400 lei, au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor. În cauză, a fost deschis dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi munițiilor şi contrabandă calificată.