Un polițist de la Rutieră din Mehedinți a fost săltat de Direcția Anticorupție

Un polițist de la Rutieră din Mehedinți a fost săltat de Direcția Anticorupție Sursă foto: Facebook Poliția Română

În timp ce unii șoferi care consumă substanțe interzise cauzează accidente tragice în care sunt implicați pietoni nevinovați, un polițist de la Rutieră din Mehedinți a fost săltat de Direcția Anticorupție după ce ar fi primit mită pentru a favoriza astfel de cazuri.

Un polițist de la Rutieră din județul Mehedinți a fost reținut pentru 24 de ore în urma unei operațiuni desfășurate de Direcția Anticorupție. Acesta a fost prins în flagrant în timp ce lua o sumă de 1.500 de euro mită de la o șoferiță, transmite Rador Radio România.

Un polițist a primit mită pentru modificarea rezultatelor testelor

Potrivit informațiilor, polițistul a fost surprins în timp ce primea suma de bani de la o femeie pe care o oprise în trafic cu ceva timp în urmă. Femeia fusese testată cu aparatul Drug Test, iar rezultatul a fost pozitiv pentru consum de droguri. Agentul rutier i-ar fi sugerat că, în schimbul sumei de bani, ar putea modifica rezultatele testului și să o scape astfel de dosarul penal. Presiunile polițistului pentru a primi banii au condus la denunțarea sa de către șoferiță, care a informat ofițerii DGA.

Flagrant organizat de procurori

Operațiunea de prindere în flagrant a avut loc noaptea trecută, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Mehedinți. Polițistul a fost surprins în timp ce primea banii marcați, iar în dimineața următoare a fost introdus în arestul IPJ Mehedinți pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită.

Ne puteți urmări și pe Google News
politist rutiera

Un polițist de la Rutieră din Mehedinți, săltat de Direcția Anticorupție. Sursă foto: Facebook Poliția Română

Implicațiile actului de corupție

Acest incident ridică din nou problema corupției în rândul forțelor de ordine, punând în discuție integritatea și profesionalismul unor angajați ai statului. Luarea de mită în scopul modificării rezultatelor testelor și favorizarea unor persoane implicate în activități ilegale reprezintă o încălcare gravă a legii și a eticii profesionale.

Reacția autorităților

Direcția Anticorupție și Parchetul Mehedinți au acționat prompt și ferm în acest caz, punând în aplicare un flagrant care a dus la prinderea în flagrant a polițistului. Este de așteptat ca acest caz să fie tratat cu seriozitate de către instanțele de judecată, iar vinovații să fie trași la răspundere conform legii.