Odată înscăunaţi în funcţii importante, politicienii ajung de multe ori să cadă în păcatul „idilelor secrete” cu secretare mai tinerele, FSN-ul (Fără Ştirea Nevestei) constituind, în cazul majorităţii, cuvântul de ordine după care se ghidează în viaţa dublă pe care o duc. În articolul cu pricina, se făcea referire la cazul şefului diplomaţiei britanice de la acea vreme, Robin Cook, încurcat, fără ca soţia sa Margaret (50 ani) să bănuiască acest lucru, cu Gaynor Regan, secretara mult mai tinerciă de 41 de ani.

Adulterul lui Robin a stârnit vâlvă la nivel mondial, iar politicianul a fost în cele din urmă nevoit să pună capăt mariajului, preferând să îşi ducă viaţa mai departe alături de Gaynor. Un alt caz de notorietate în anul 1997 a fost cel al germanului Gerhard Schroeder, rival, la acea vreme de temut al cancelarului Helmut Kohl. El a devenit personaj într-un scandal de proporţii în Germania după ce soţia sa Hiltrud (48 de ani) l-a acuzat public de faptul că umblă după fusta mult mai tinerelei Donis Koepf (33 ani). Şi acest caz s-a terminat cu un divorţ, de pe urma căruia Gerhard şi-a câştigat „libertatea”

INFO

În amândouă situaţiile prezentate în articol, politicienii au divorţat de soţii, preferând varianta amantelor mai tinerele.

CV

Semnatarul articolului, Constantin Vlad, a fost redactor al Secţiei Externe Evenimentul zilei. În anul 1998 s-a retras din presă.