Evenimentul Zilei > International > Poliția irlandeză a dejucat un complot IRA de ASASINARE a Prințului Charles
Poliția irlandeză a dejucat un complot IRA de ASASINARE a Prințului Charles

Poliția irlandeză a dejucat un complot IRA de ASASINARE a Prințului Charles

Şase bărbaţi au fost arestaţi după ce poliţia irlandeză a descoperit explozibili și arme în mai multe zone de pe traseul pe care urmează să-l viziteze, săptămâna viitoare, Prințul Charles și soția sa, Camilla, potrivit The Telegraph.

În cele peste 20 de raiduri efectuate de poliția irlandeză au fost descoperite materiale explozibile și arme, surse din cadrul poliţiei naţionale irlandeze declarând că există indicii privind dejucarea unui complot al Armatei Republicane Irlandeze (IRA) de asasinare a cuplului regal.

Cei şase bărbaţi, cu vârste între 21 şi 62 de ani, sunt suspectaţi că au legături atât cu Armata Republicană Irlandeză a Continuităţii, cât şi cu adevărata IRA. Ei sunt interogaţi ca presupuşi lideri terorişti, membri ai unei organizaţii ilegale şi deţinere de explozivi.

"Gardai a monitorizat un număr de persoane în ultimele luni. Nivelul securităţii a fost ridicat încă de când a fost anunţată vizita britanicilor. Toţi suspecţii sunt deţinuţi, în baza Secţiunii 30 din Legea privind infracţiuni împotriva statului, în diverse posturi de poliţie din regiunea metropolitană Dublin", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, precizând că ancheta este în desfășurare.

Arestările au fost operate cu doar câteva zile înainte ca prinţul Charles şi Camilla să efectueze o vizită de patru zile în Republica Irlanda, în cursul căreia urmează să viziteze locul în care IRA l-a ucis pe unchiul său, lordul Mountbatten, într-un atentat cu bombă, în 1979.