Evenimentul ZileiActualitatePoftim Românie educată. Șefa unei creșe fura din mâncarea micuților. Oamenii legii au reținut-o

Poftim Românie educată. Șefa unei creșe fura din mâncarea micuților. Oamenii legii au reținut-o

Poftim Românie educată. Șefa unei creșe fura din mâncarea micuților. Oamenii legii au reținut-o
Directoarea centrului de creșe din Ploiești a fost reținută de procurori într-un dosar penal care vizează furtul hranei pentru copii.

Polițiștii coordonați de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au desfășurat mai multe percheziții într-un dosar penal. Ancheta vizează acuzații de furt din hrana destinată celor mici, dar și de corupție, după cum au relatat surse apropiate anchetei.

În cadrul acestei investigații, directoarea Centrului Creşe din Ploieşti, Angelica Fodor, și alte patru educatoare au fost acuzate de furt. Angelica Fodor a fost reținută în acest dosar fiind acuzată că a primit atât bani, cât și alte produse, pentru a nu da în vileag furturile. Potrivit unor surse judiciare, în dosar se fac cercetări și sunt audiate mai multe persoane. În total, conform presei locale, ancheta ar mai viza alte zece persoane implicate.

De asemenea, au fost efectuate percheziţii la mai multe adrese, unde s-au găsit cantități importante de produse alimentare din cele destinate copiilor. Surse citate de jurnaliștii din Ploiești susțin că procurorii inrtenționează să ceară arestarea preventive pentru cel puțin una dintre persoanele reținute.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, Andrei Bunea, a confirmat pentru News.ro că procurorii au în lucru un astfel de dosar, fără a face publice date cu privire la infracţiunile vizate în cadrul cercetărilor.

sursa foto. EVZ

Reacția oficială a Primăriei Ploiești

O reacție a venit și din partea Primăriei Ploiești, printr-un comunicat de presă. Oficialii municipalității au precizat că nu vor să facă comentarii pe această temă invocând prezumția de nevinovăție.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la percheziţiile derulate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, într-un dosar în care se fac cercetări pentru dare şi luare de mită la creşele din municipiul Ploieşti, municipalitatea nu face comentarii asupra acestei speţe.

Organele de cercetare acţionează conform legii, iar în această situaţie justiţia îşi va urma cursul, prezumţia de nevinovăţie fiind valabilă până la o sentinţă definitivă. Conducerea primăriei îşi exprimă regretul fată de această situaţie şi asigură părinţii că activitatea din interiorul creşelor nu va fi afectată de aceste evenimente”, precizează sursa citată.

Viceprimarul Ploieștiului se spală pe mâini

La rândul său, viceprimarul municipiului Ploiești, Magdalena Trofin, care are în subordine serviciul de creșe, a dat asigurări că activitatea va continua în bune condiții. Ea a precizat că se va pronunța cu privire la acest caz abia după ce va primi informații oficiale din anchetă.

„În momentul în care vom fi informați oficial de către procurori despre acest caz, vom dispune măsurile de suspendate care se impun, în ceea ce privește persoanele implicate.  Regret situatia creată și am încredere că organele de cercetare penală își vor face treaba. Îi asigur pe părinți că activitatea din creșe se va desfășura în bune condiții și nu va fi perturbată“, a declarat viceprimarul Magdalena Trofin, conform publicației Incomod.

Peste 500 de copii sunt înscrişi la cele şase creşe aflate în subordinea Primăriei Ploieşti.


Accesează: