Podul de la Brăila, subiect de glume. Nu există riscul să cădeți în Dunăre

Podul de la Brăila, subiect de glume. Nu există riscul să cădeți în DunărePodul de la Brăila. Sursa foto: Gov.ro

Recent inaugurat, podul de peste Dunăre de la Brăila a devenit subiect de glume pentru români, din cauza unor denivelări apărute în asfalt.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a dat asigurări că podul este cât se poate de rezistent, și că nu există pericolul ca autocamioanele sau autoturismele care trec peste acesta, să ajungă în Dunăre.

Grindeanu a răspuns, astfel, unor comentarii apărute pe rețele de socializare în care se arată că din cauza acestor denivelări foarte mari din asfalt, șoferii se supun la riscuri.

Sorin Grindeanu susține că nu există riscul ca soferii să ajungă în Dunăre.

Sorin Grindeanu susține că nu există riscul ca soferii să ajungă în Dunăre. Sursa foto: Inquam Photos

„Eu am trecut în acest week-end. Am fost la Galați și am mers și pe pod. Am văzut unele articole care spuneau că sar camioanele în Dunăre de la denivelări și așa mai departe... Eu înțeleg exagerările și înțeleg că sunt anumite denivelări cauzate de următorul lucru: la anumite temperaturi, există restricții de tonaj. Asta e. Nu e doar pe podul de la Brăila, ci peste tot. Nu au fost respectate, înțeleg. S-a ajuns la acele denivelări pe sensul dinspre Tulcea spre Brăila cauzate de nerespectarea restricțiilor”, a spus Grindeanu.

Podul a costat 500 de milioane de euro

Podul de peste Dunăre de la Brăila, denumit și ”Golden Gate-ul” românesc, a fost inaugurat recent, valoarea lucrărilor fiind estimate la peste 500 de milioane de dolari.

Cu toate astea, stratul de asfalt de uzură a suferit denivălări foarte pronunțate, puse de inginerii de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe seama temperaturilor foarte ridicate înregistrată în zonă, în ultimele săptămâni.

Întreaga infrastructură rutieră din zona podului de la Brăila este în garanție. De altfel, traficul rutier a fost închis pe timpul nopții pentru efectuarea reparațiilor necesare.

”Asta e ca și iarna, când dă CNAIR anunțuri de drum închis și sunt niște domni care merg și după aceea cer să vină să-i salveze statul român. Cam așa e și aici - mai trebuie să și respectăm anumite reguli. A plecat, așa, o nebunie tot de la podul de la Brăila. A anunțat cineva pe internet că luni se circulă 24 din 24. Lumea era revoltată că există acele restricții și că de ce așteptau. Dacă plecăm după unele anunțuri de pe internet făcute de unii și de alții, atunci nu ar trebui să fim revoltați. Ar trebui să urmărim anunțurile oficiale”, spune Sorin Grindeanu.