"Alocaţiile pentru copii vor creşte de la 1 martie. Dacă Guvernul nu va creşte alocaţiile de la 1 martie, va fi singurul vinovat. Nimeni nu a obligat Guvernul să lege majorarea alocaţiilor pentru copii cu intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat. Nu există nicio scuză pentru actuala guvernare să nu majoreze alocaţiile de la 1 martie. De altfel, după cum bine ştiţi, se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor şi urmează să intre la vot final proiectul de lege iniţiat de PNL privind creşterea alocaţiilor pentru copii. Nu există nicio scuză pentru actuala guvernare să nu majoreze alocaţiile pentru copii de la 1 martie", a spus Orban.

Soluțiile pe care le aduce Ludovic Orban către Executiv sunt o Ordonanță de Urgență care să permită majorarea alocațiilor copiilor începând cu 1 martie, fără a se mai aștepta răspunsul CCR privind constituționalitatea bugetului sau votarea unui proiect de lege al PNL de săptămâna viitoare, care ar duce la dublarea alocațiilor încă de la începutul primăverii.

„Bani să crească indemnizaţiile pentru parlamentari, fără să fie în vigoare noua Lege a bugetului de stat, au avut. Ca atare, nu pot să motiveze că nu majorează alocaţiile pentru copii pentru că nu au în vigoare Legea bugetului de stat. Resursele financiare există. Cu siguranţă atacul la Curtea Constituţională iniţiat de preşedintele României nu afectează articolul referitor la majorarea alocaţiilor. Aşa cum au dat OUG, pot să mai dea o ordonanţă, în care să spună că de la 1 martie se majorează alocaţiile pentru copii. Dacă nu mai vor să dea OUG de modificare a OUG, atunci să susţină proiectul de lege iniţiat de PNL să fie adoptat în cursul săptămânii viitoare, pentru a intra în vigoare, astfel ca de la 1 martie să se majoreze alocaţiile de copii", a completat președintele PNL.