Evenimentul Zilei > Actualitate > PNL lasă o portiţă colaborării cu PDL după alegeri
PNL lasă o portiţă colaborării cu PDL după alegeri

PNL lasă o portiţă colaborării cu PDL după alegeri

Crin Antonescu îşi ia o măsură de precauţie faţă de o eventuală trădare a lui Victor Ponta.

Circumspect pentru că Victor Ponta, care are "fir roşu" cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, îi cere să impună PNL o conduită de necolaborare totală cu PDL, liderul liberal Crin Antonescu a zis "pas" interdicţiei pe care colegul său de alianţă a anunţat-o printre modificările pe care PSD, PNL şi PC le vor aduce propriilor statute în cadrul congreselor simultane din 7 aprilie.
Pe principiul "niciodată să nu spui niciodată", refuzul lui Antonescu lasă o portiţă deschisă pentru o viitoare colaborare cu PDL.
"PNL este credibil în privinţa necolaborării cu PDL"
PNL nu va include în statut interdicţia de a colabora cu democrat-liberalii, a subliniat ieri, Crin Antonescu, umăr la umăr cu conservatorul Daniel Constantin, trăgându-i astfel un nou perdaf colegului de alianţă.
"Nu vom introduce un asemenea articol. Nu este nevoie. Avem acest lucru trecut în documentul de constituire al Uniunii Social- Liberale, întro anumită formă. Mai mult decât atât, la congresele celor trei partide din 7 aprilie vom adopta noi documente politice ferme în această privinţă. PNL e suficient de credibil şi sub acest aspect, nu a avut nici măcar vreo tentativă de a colabora cu Traian Băsescu şi PDL după plecarea PDL din Guvernul Tăriceanu, din 2007", a spus Antonescu, făcând aluzie la episodul intrării la guvernare a PSD în Cabinetul Emil Boc.
STATUT ARMONIZAT
Antonescu nu va participa la un scrutin în PSD
În afară de trecerea în statut a interdicţiei de a colabora cu PDL, delegaţii social-democraţi vor mai avea de armonizat acest document cu prevederile USL legate de candidaturi: partidul care nu va lua premierul, va da prezidenţiabilul.
Deşi protocolul USL a fost validat de forurile PSD, această situaţie nu a fost încă acoperită şi de statut, care prevede că prezidenţiabilul PSD trebuie ales de membrii de partid prin scrutin intern. Asta ar fi însemnat ca Antonescu să candideze mai întâi în interiorul PSD.
“Era valabil dacă PSD mergea singur în alegeri. De asta am convocat Congresul, pentru a armoniza prevederile statutare cu noua realitate", ne-a explicat vicele PSD, Gheorghe Nichita.
Citiţi  şi:

  • Planul B al USL: O interdicție expresă privind colaboarea cu PDL
  • Schimb de replici între Victor Ponta şi Crin Antonescu
  • Victor Ponta, ironizat de Crin Antonescu pentru telefonul lui Mihai Răzvan Ungureanu: E un progres al telecomunicaţiilor. Poate se simţeau mai apropiați
  • Războiul rece dintre Crin Antonescu şi Victor Ponta
  • Se încing spiritele între Victor Ponta şi Crin Antonescu
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: