Deputaţii urmau să dezbată azi mai multe proiecte legislative care se referă la indemnizaţiile lunare pentru creşterea copiilor, însă Ministerul Muncii a solicitat amânarea pentru două săptămâni, motivând că nu a redactat un punct de vedere.

"Din păcate, observăm acest lucru la doamna ministru a Muncii, iată, de aproape o lună blochează activitatea Comisiei de muncă, în sensul că nu dezbatem anumite proiecte de lege pentru că ministerul solicită amânarea lor pentru a-şi face un punct de vedere. În ceea ce priveşte legile pentru indemnizaţia de creştere a copilului sunt trei proiecte de lege care sunt la comisia noastră în dezbatere şi pe care le tot amânam, astăzi pentru încă doua săptămâni, la solicitarea doamnei ministru. Lucrurile trebuie tranşate pentru că tot vorbim despre faptul că avem o problemă cu natalitatea şi că trebuie să avem politici pentru susţinerea familiei şi a natalităţii, dar iată că, atunci când trebuie să acţionăm, temporizăm lucrurile, nu dezbatem legi", a afirmat Pocora, la finalul şedinţei Comisiei pentru muncă, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, propunerile legislative privind indemnizaţiile pentru creşterea copiilor "vin să aducă mici corecţii".

Ea a adăugat că este a doua oară când este amânată venirea ministrului Muncii în Comisia pentru muncă pentru a prezenta legea salarizării unitare în sistemul bugetar.

"Încep să cred că doamnei ministru poate îi este teamă de Parlament sau poate că lucrurile nu sunt foarte clare în minister privind lucruri atât de importante pentru cetăţeni. (…) Vedem că sunt multe zone în care sunt probleme cu salarizarea, oamenii sunt tentaţi să susţină pe diferite căi diferite propuneri legislative cu creşteri salariale, fiecare are dreptate, dar cel mai bine este ca toate aceste lucruri să fie prinse într-o lege a salarizării unitare în sistemul bugetar, echitabile şi care să reflecte munca şi importanta muncii fiecărei categorii sociale. Îi cer doamnei ministru să îşi facă timp să vină, în Parlament, la Comisia de muncă, pentru că sunt foarte multe lucruri importante de discutat care ţin de viaţa de zi cu zi a românilor", a conchis deputatul liberal.