PMP solicită Parlamentului adoptarea unei declaraţii de solidaritate cu Republica Moldova

PMP solicită Parlamentului adoptarea unei declaraţii de solidaritate cu Republica Moldova

PMP solicită Parlamentului adoptarea unei declaraţii de solidaritate cu Republica Moldova, în condiţiile politice dificile generate de votul deputaţilor din aşa-numitul Soviet Suprem al Transnistriei, prin care se cere recunoaşterea independenţei acestei regiuni şi alipirea ei la Federaţia Rusă, potrivit unui comunicat al deputatului Eugen Tomac.

"Gestul politic al regimului separatist de la Tiraspol este de o gravitate extremă şi se înscrie în seria de provocări din zona Mării Negre iniţiate cu susţinerea sau cu acordul Rusiei. Scopul acestor provocări este destabilizarea Republicii Moldova şi a Ucrainei, astfel încât aceste ţări să fie deturnate de pe calea europeană şi atrase din nou în sfera de influenţă a Rusiei. (...) România are obligaţia să exprime prin Parlamentul României, cel mai înalt for politic din ţară, susţinerea pentru românii dintre Prut şi Nistru, pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova şi pentru dreptul cetăţenilor Republicii Moldova de a hotărî singuri calea de urmat pentru statul lor", a arătat Eugen Tomac.

În încheiere, preşedintele PMP încheie printr-un apel al deputaţilor şi senatorilor înscrişi în PMP către ceilalţi colegi parlamentari, în special cei ai majorităţii din Parlament, de a nu întoarce "spatele românilor dintre Prut şi Nistru" şi de a demonstra că "România rămâne cel mai bun prieten al Republicii Moldova şi cel mai serios susţinător al opţiunii libere a cetăţenilor acestei ţări de a se integra în Uniunea Europeană".

Ne puteți urmări și pe Google News