”Dincolo de faptul că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a respectat art. 76 (2) din Constituție, („legile organice şi hotărârile privind regulamentele Camerelor se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenti din fiecare Camera.”), privind cvorumul necesar în cazul Hotărârilor Senatului referitoare la ridicarea imunității senatorilor, Călin Popescu Tăriceanu nu a cerut conducerii Senatului să publice în Monitorul Oficial Hotărârea Senatului prin care a considerat că nu se poate ridica imunitatea senatorului Dan Șova.

Decizia de astăzi, 8 aprilie, a Curții Constituționale, spune: „2. Senatul are obligaţia de a redacta hotărârea adoptată în şedinţa Plenului din 25 martie 2014 prin care atestă rezultatul votului cu privire la cererea de încuviinţare a arestării senatorului Dan-Coman Şova, de a comunica hotărârea autorităţilor publice competente şi de a o publica în Monitorul Oficial al României. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, precum și Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Senatului României”.

Această parte a deciziei dă dreptate plângerii penale depuse de către domnul Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, și îl plasează pe Călin Popescu Tăriceanu în situația de incompatibilitate cu funcția pe care o ocupă.

„România nu-și poate permite un președinte de Senat care încalcă Constituția, lucru constatat de Curtea Constituțională a României.

Singura ieșire, cât de cât onorabilă din această situație, o reprezintă demisia demisia imediată a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu", a mai precizat PMP.