Evenimentul Zilei > Sport > Pleacă sau nu pleacă? Rădoi vorbește despre demisie după umilința cu Armenia
Pleacă sau nu pleacă? Rădoi vorbește despre demisie după umilința cu Armenia

Pleacă sau nu pleacă? Rădoi vorbește despre demisie după umilința cu Armenia

Mirel Rădoi, selecţionerul naţionalei României, a afirmat după umilința, de miercuri seara, în fața Armeniei, că se gândeşte la demisie. El spune că va avea o discuţie cu conducerea FRF că poate cu venirea altui antrenor se pot remedia lucrurile la prima reprezentativă.

Naționala a suferit o înfrângere istorică, prima de altfel în fața modestei echipe a Armeniei. După meciul cu Macedonia de Nord, câștigată cu chiu, cu vai, Rădoi a schimbat jumătate de echipă. Orice antrenor știe că echipa care câștigă nu se schimbă. Toți, în afară de Rădoi. Acum ia în calcul demisia

Declarativ ar pleca. Practic nu prea

„Gândul îl am de când s-a terminat partida şi îl am şi acum. Mă încearcă sentimente ciudate, dar vreau să mai treacă o perioadă de timp, pentru că nu e normal. E clar că o să avem o discuţie zilele acestea, pentru că e un semnal de alarmă. Poate cu venirea altui antrenor se pot remedia lucrurile. Le-am explicat (jucătorilor) importanţa meciului, pentru că noi cu o victorie aici am fi fost favoriţi la locul 2. Le-am spus asta şi la pauză, de asta îmi pun mari semne de întrebare de ce nu au putut să reacţioneze. Dacă le transmiteam acest gând după meci jucătorilor aţi fi aflat şi dumneavoastră. Dar nu am nevoie să vină jucătorii să îmi spună să rămân sau să renunţ.

În momentul de faţă mi-e greu să mă gândesc ce poate urma dacă noi am reuşit să întoarcem rezultatul şi nu am fost în stare ca naţională cu jucători tehnici să ţinem de balon. Mă încearcă sentimente ciudate, poate ce încerc să discut cu ei nu ajunge clar la urechea lor. Pentru mine e un semnal de alarmă. Dacă echipa nu are personalitate şi atitudine chiar în momentele în care avem nevoie ca echipă va trebui să îmi pun un mare semn de întrebare”, a spus Mirel Rădoi.

Șansele de calificare sunt compromise

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Armeniei, cu scorul de 3-2 (0-0), miercuri seara, la Erevan, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Armenia are maximum de puncte din primele sale trei meciuri în grupa preliminară pentru CM 2022, în timp ce România rămâne cu cele trei puncte obţinute în faţa Macedoniei de Nord (3-2).

România, care are programate două meciuri amicale în această vară, cu Georgia şi Anglia, va disputa următoarele partide oficiale în septembrie, cu Islanda în deplasare (2 septembrie), acasă cu Liechtenstein (5 septembrie) şi în deplasare cu Macedonia de Nord (8 septembrie).

La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje. Ultima Cupă Mondială la care a participat România a fost cea din 1998, din Franţa, scrie Agerpres.