Săptămâna începe cu ploaie, mai ales în nordul Moldovei, Carpaţii Orientali, unde cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri/mp. Totuşi, atenţionarea meteorologică de cod galben a fost restrânsă ca durată şi s-a încheiat în această dimineaţă, la ora 9.00. Hidrologii, însă, menţin codul galben de inundaţii până mâine la prânz, pentru că ploile de zilele trecute şi cele slabe care vor mai cădea astăzi s-ar putea transforma, ulterior, în viituri.

Vizibilitate redusă

Temperatura va creşte uşor, începând de mâine, dar nebulozitatea va face ca soarele să nu prea apară pe cer.

Mai mult, meteorologul de serviciu de la Administraţia Naţională de Meteorologie spune că, în a doua jumătate a săptămânii, fenomenul definitoriu va fi ceaţa.

„Ploile nu mai sunt un factor supărător, poate doar pentru hidrologi, care vor resimţi efectele acestui sfârşit de săptămână ploios. Temperatura va creşte uşor, însă nebulozitatea se va menţine. De asemenea, în a doua parte a săptămânii, fenomenul de interes va fi ceaţa, în cea mai mare parte a ţării. E posibil să fie şi burniţă, şi o ploaie slabă. Norii joşi şi vizibilitatea redusă ar putea crea o senzaţie de disconfort“, spune Meda Georgescu, specialist ANM.

Străzi inundate în Sinaia şi Braşov

SINAIA. Câteva zone din staţiunea prahoveană au fost inundate, ieri, din cauza ploilor torenţiale, pompierii intervenind pentru scoaterea apei cu ajutorul motopompelor. A fost, de exemplu, situaţia străzii Cumpătu, acolo unde se acumulase o cantitate mare de apă. Şi pe strada Tudor Vladimirescu s-au acumulat cantităţi mari de apă în urma ploii torenţiale. (Mediafax)
 
BRAŞOV.
Mai multe străzi din oraş, în special din cartierul Stupini, au fost inundate după ploile din weekend de apa care „a ţâşnit“ din reţeaua de canalizare.

Pe Strada Merilor, din Stupini, debitul apei a depăşit de două ori debitul reţelei de canalizare, iar pompierii au fost nevoiţi să construiască un dig de pământ care să ghideze apa direct în pârâul Ghimbăşel, pentru a înlă tura riscul inundării curţilor. În Noua, la Podul de la Zizin, la pasajul de la Tractorul, unde apa a ajuns la o înălţime de 15 cm, dar şi în Predeal a fost nevoie de intervenţia pompierilor şi a specialiştilor Companiei Apa Braşov. (Andrei Paul)

"În a doua parte a săptămânii, fenomenul de interes va fi ceaţa, în cea mai mare parte a ţării. E posibil să fie şi burniţă, şi o ploaie slabă." – Meda Georgescu specialist ANM