Andronescu a declarat, sâmbătă, la o conferinţă organizată la Universitatea Politehnică, că va rămână în continuare profesor, deși are și calitatea „nefericită” de ministru al Educației.

„Nu am plecat şi vă dau o veste proastă: nici nu am de gând să plec din Politehnică, mă duc şi îndeplinesc misiunea de dascăl, mă duc şi îmi fac orele pentru că legătura cu studenţii mei şi cu doctoranzii mei mă ţine cu picioarele pe pământ şi lucrul acestea este extraordinar de important. Cred că şcoala românească astăzi are nevoie de slujitori care să-i dea altă strălucire. Prea des auzim vorbindu-se urât de învăţământul românesc şi noi nu-i putem contrazice pe cei care vorbesc aşa. Putem să spunem despre învăţământul românesc că este polarizat, iar obligaţia noastră este să încercăm să apropiem polii, că avem şcoli excepţionale cu care putem intra în orice competiţie şi nu ne va fi teamă niciodată că o să piardă competiţia, dar avem şi şcoli în care nu ia niciun elev bacalaureatul sau sunt foarte mulţi elevi care nu iau cinci la evaluarea de la clasa a 8-a. Eu cred că dacă reuşim să-i aşezăm în rândul vostru, dragi elevi, şi pe profesori, dar pe părinţi, reuşim să facem mai mult pentru voi, ceea ce eu personal îmi doresc şi ca profesor şi sigur şi în această probabil nefericită poziţie pe care o am în acest moment", a spus Andronescu, potrivit Agerpres.

Ministrul Educației a explicat afirmația: „În general ministrul este o persoană care trebuie strânsă de gât, trebuie aruncată la coş şi din punctul acesta de vedere…".

 

Întrebată de jurnaliști dacă a simţit presiune în noua funcţie, Ecaterina Andronescu a spus că nu. „Acest lucru nu l-am simţit nici în bucăţile de mandat anterioare. Eu sunt a patra oară în Ministerul Educaţiei, dar în mandatele anterioare nu am adunat un mandat întreg. Am avut doi ani şi jumătate în primul mandat, apoi 9 luni şi apoi 6 luni".

 

Ecaterina Andronescu a fost numită de președintele Klaus Iohannis luna trecută la conducerea Ministerului Educației, după ce a fost propusă de premierul Viorica Dăncilă.