Conform bzi.ro, magistrații Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin analizează cererea de liberare condiționată formulată recent avocaţii clanului Corduneanu.

Temutul interlop din Iaşi are sperante mari pentru o soluţie favorabilă în ceea ce-l priveşte; el a obținut o primă victorie după ce o altă instanță a aprobat contestația la executare.

„Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin au amânat pentru astăzi soluționarea cererii de liberare condiționată formulată de către Costel Corduneanu.

Între timp, Tribunalul Mehedinți a admis contestația la executare făcută tot de liderul clanului Corduneanu.

Mai exact, aceștia au constatat că infracțiunile din două dosare sunt concurente și că liderul clanului Corduneanu a executat mare parte din pedeapsa de trei ani de detenție, pe care o primise la finele lunii ianuarie a acestui an.

În concluzie, Costel Corduneanu ar putea fi lăsat în libertate chiar de astăzi. Liderul clanului Corduneanu le-a cerut judecătorilor să constate concursul de infracțiuni în cazul său.

Acesta a mai solicitat ca instanța să verifice faptul că a executat deja mai bine de două treimi din pedeapsa de trei ani de închisoare. Aceasta a fost aplicată la începutului anului de către Curtea de Apel Cluj.

În plus, liderul clanului Corduneanu a cerut liberarea condiționată, pentru a se putea întoarce acasă, la familie”, arată sursa citată.

În prezent, liderul clanului Corduneanu este încarcerat în Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin, după ce la 30 ianuarie, Curtea de Apel Cluj a decis condamnarea a trei inculpați în dosarul în care erau acuzați 27 de membri sau apropiați ai clanului Corduneanu.

Printre condamnați s-a aflat și Corduneanu, care a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare.

Explicaţie foto: de la stânga la dreapta, Florin Salam, Nuţu Cămătaru şi Costel Corduneanu.