Planta de interior pe care trebuie să o ai în casă. A fost testată și de NASA
- Iulia Moraru
- 25 septembrie 2024, 22:38
Un studiu realizat de specialiștii de la NASA acum câțiva ani a relevat faptul că planta Dracaena, cultivată în România ca plantă ornamentală de interior, are proprietăți remarcabile de purificare a aerului.
Aceasta este capabilă să elimine substanțe toxice, cum ar fi benzenul, formaldehida, xilena și tricloretilena.
Planta care purifică aerul din casă
Ștefan Marinescu, specialist în horticultură, a subliniat că Dracaena este o plantă extrem de adaptabilă la diverse condiții de iluminare, putând prospera atât în medii cu lumină slabă, cât și în cele cu lumină intensă.
De asemenea, aceasta se distinge prin rezistența sa remarcabilă la secetă.
Spre deosebire de alte specii, Dracaena eliberează oxigen și absoarbe dioxidul de carbon pe timpul nopții, ceea ce o transformă într-un excelent purificator al aerului interior în timpul somnului.
Ca plantă tropicală, Dracaena se dezvoltă cel mai bine la temperaturi mai calde.
Este recomandat ca în camera în care se află să existe o temperatură între 18 și 28 de grade Celsius. În plus, este important să se evite variațiile bruște ale temperaturii.
Dracaena nu trebuie udată în exces
Dracaena se simte cel mai bine într-un mediu cu umiditate crescută.
În sezonul rece, când aerul din case devine mai uscat, este recomandat să folosiți o tavă umplută cu apă pentru a îmbunătăți umiditatea din jurul plantei.
„În cazul dracaenei, trebuie evitată categoric udarea în exces, altfel riscați să distrugeți planta. Dracaena este o plantă ce preferă ca solul în care crește să se usuce ușor și neforțat între udări.
Tot pentru îngrijirea corespunzătoarei a dracaenei este foarte important să aibă un sol foarte bine drenat, cu un amestec de calitate în care puteți adăuga inclusiv nisip”, a mai spus Ștefan Marinescu despre planta recomandată de NASA, pentru Adevărul.
Genul Dracaena cuprinde aproximativ 120 de specii de arbuști care au un aspect tufiș. Pe măsură ce plantele îmbătrânesc, ele dezvoltă tulpini. Cele mai multe dintre aceste specii provind din Africa.