Plângerea făcută de judecătorul Cristian Dănileț împotriva jurnalistului Dan Andronic ajunge la DIICOT
Editura Evenimentul si Capital

Plângerea făcută de judecătorul Cristian Dănileț împotriva jurnalistului Dan Andronic ajunge la DIICOT

Cristian Dănileț
Autor: | | 1 Comentarii | 1143 Vizualizari

Judecătorul Cristi Danileţ a anunţat, pe contul său de Facebook, că a sesizat Parchetul General în legătură cu informaţiile din articolul privind arhiva SIPA apărut în Evenimentul Zilei. Potrivit reprezentanţilor Parchetului General, sesizarea judecătorului Cristi Danileţ a fost transmisă, astăzi, pentru soluţionare, Direcţiei de Investigare de Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Cristian Dănileț și-a bazat, însă plângerea pe articolel 303 -304, din Codul Penal, respectiv Divulgrea de informații secrete și Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. Or conform articolelelor din EVZ, jurnalistul Dan Andronic a preluat informațiile din interviurile date de judecătorul Cristian Dănileț și a informațiilor publicate de Wikileaks. Astfel că, procurorii vor clasa acest dosar destul de repede.

Plângerea făcută la Parchetul General de către judecătorul Cristi Danileţ în legătură cu informaţiile din articolul privind arhiva SIPA apărut în Evenimentul Zilei a fost trimisă DIICOT.

"Cine ştia de aşa ceva şi a tăcut până acum este cel puţin complice. Nimeni dintre „curajoşii” ce comentează în online sau în presă nu a făcut până acum o astfel de sesizare. Mie mi-a luat fix trei minute. Iar cu legea...eu nu mă joc", scrie Danileţ.

În sesizarea adresată procurorului general, el face referire la faptele dezvăluite în articolul apărut în Evenimentul zilei, cu privire la 3000 de dosare din arhiva SIPA.

Articolul menţionează că în mandatul Monicăi Macovei s-au produs "manipulări interesate" ale documentelor din arhivă, că ar fi fost sustrase şi distruse dosare ale unor magistraţi, care ulterior ar fi avansat în funcţii şi că Danileţ ar fi fost unul dintre cei care au avut acces la arhivă, fără însă a se supune niciunei reguli privind accesul la dosare.

De altfel, Cristi Danileţ precizează în sesizare că în articol se menţionează despre "sustragerea sau copierea unor documente aflate sub regimul informaţiilor clasificate", documente la care a avut acces şi el în 2007, în virtutea funcţiei de consilier al ministrului Justiţiei însărcinat cu "investigarea arhivei SIPA pentru a stabili destinaţia documentelor depozitate în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor".

"Precizez că nu am sustras, copiat, stocat, dezvăluit informaţii cuprinse în notele consultate de mine din arhiva SIPA, nici în scris, nici oral sau sub orice altă formă", scrie Danileţ.

"Fiindcă în articolul ataşat se fac afirmaţii cu privire la fapte ce intră în conţinutul infracţiunii prevăzute de articolul 39 din Legea 182/2002, raportat la art. 303 - 304 Cod penal, vă sesizez pentru a efectua cercetările ce se impun", arată Danileţ în sesizare.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate