Evenimentul Zilei > International > Plângere penală făcută împotriva lui Donald Trump și Rudy Giuliani. Ce acuzații le aduce un congresman
Plângere penală făcută împotriva lui Donald Trump și Rudy Giuliani. Ce acuzații le aduce un congresman

Plângere penală făcută împotriva lui Donald Trump și Rudy Giuliani. Ce acuzații le aduce un congresman

Un congresman din SUA a formulat o plângere penală în care sunt vizați Donald Trump și Rudy Giuliani. Dar și organizații de extremă-dreapta.

Donald Trump, fost președinte al SUA, și Rudolph „Rudy” Giuliani, avocatul său, s-au ales cu plângeri penale. Marți, Bennie Thompson, un congresman democrat, a formulat o plângere penală împotriva celor doi. El a fost susținut în demersul său și de cea mai mare organizaţie de apărare a drepturilor civile ale populaţiei de culoare. Această entitate funcționează pe teritorul Statelor Unite ale Americii.

Donald Trump și Rudy Giuliani, vizați de plângerea penală, alături de două grupări de extremă-dreapta

Plângerea penală mai vizează două grupuri de extremă-dreapta supremaţiste albe implicate în asaltul asupra Capitoliului. Eveniment ce s-a petrecut la data de 6 ianuarie. „Acum, după ce Senatul a eşuat în a-l trage la răspundere pe fostul preşedinte, trebuie să ne folosim de toată greutatea sistemului legal pentru a reuşi acest lucru”. A declarat explică un avocat implicat în demersul lui Joe Sellers. Amintind eşecul impeachment-ului împotriva lui Trump iniţiat de către democraţi în Congres.

Cei care au formulat plângerea susţin că Trump şi Giuliani au conspirat pentru a incita o mulţime adunată să pornească în marş. Către Capitoliu şi să pătrundă în el. Totul a fost orchestrat în colaborare cu grupurile de extremă-dreapta „Proud Boys” şi „Oath Keepers”.

Obiectivul asaltului asupra Congresului ar fi avut ca scop împiedicarea ratificării rezultatelor de la alegerile prezidențiale

Conform celor care au depus reclamația, obiectivul asaltului a fost să împiedice Congresul să ratifice rezultatul alegerilor prezidenţiale. Iar Trump, Giuliani şi cele două grupuri menţionate ar fi încălcat legea Ku Klux Klan, din anul 1871.

Această lege a fost adoptată după războiul civil din SUA. Și a apărut pentru a proteja afro-americanii eliberaţi din sclavie şi membrii Congresului în faţa grupurilor supremaţiste albe. Precum cunoscutul Ku Klux Klan (KKK). Şi alţi congresmeni democraţi, printre care se numără Hank Johnson şi Bonnie Watson Coleman, sunt aşteptaţi să se alăture acestei plângerii penale.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: