În acest context, Alexander Adamescu a emis un comunicat în care dezminte implicarea sa și a tatălui său.

„Dan Adamescu a decedat în ianuarie 2017 în condiții dramatice, fiind un exemplu limpede al abuzurilor prin care, în sistemul penitenciar românesc actual, se distrug oameni care nu aparțin cercurilor oculte de putere. Prin urmare, în mod evident, nu avea cum să angajaze în acest demers niciun avocat. Fiul lui Dan Adamescu, Alexander Adamescu, se luptă în instanță cu un mandat de arestare preventivă, provenit din DNA-ul condus de Laura Codruța Kovesi, care a dat naștere unui mandat de arestare european, emis la cererea DNA la doi ani după ce au fost lansate acuzațiile împotriva lui și a tatălui său”, se arată în comunicat

Potrivit sursei citate, familia Adamescu dezminte orice legătură cu avocatul Louis Freeh, fost șef al FBI, și implicit orice legătură cu demersul transmiterii acestei scrisori de către Rudolph Giuliani.

De asemenea, Alexander Adamescu afirmă că a atras permanent atenția asupra încălcării prezumției de nevinovăție, a dreptului la apărare și la un proces corect și legal.

„Toți cei care au continuat și continuă să răspândească în spațiul public, fără scrupule, informații false, cu scopul de a deturna atenția publică de la problemele reale ale abuzurilor din România, invocând persoane care fac parte din fam. Adamescu, vor suporta rigorile legii”, a mai afirmat Alexander Adamescu în comunicat.