Plăcerile şi neplăcerile celui care a scos omul din maimuţă| VIDEO

Plăcerile şi neplăcerile celui care a scos omul din maimuţă| VIDEO

Charles Darwin, de la a cărui naştere se împlinesc 203 ani pe 12 februarie este, după cum se ştie, celebrul naturalist britanic, geolog, biolog și autor de cărți, fondatorul teoriei referitoare la evoluția speciilor (teoria evoluționistă).

Conform unor documente scoase nu demult la iveală, Darwin avea “mici plăceri secrete”, pe care nimeni din zilele noastre nu le-ar fi bănuit. De exemplu, în vremea studenţiei sale de la Christ's College, Cambridge, cel numit părintele teoriei evoluţioniste aloca mai multe fonduri vestimentaţiei şi altor “fleacuri” decât cărţilor.

Călărie, vânătoare şi insecte

Studentul Darwin trăia înaintea vremurilor sale, ducând existenţa tipică gentlemanilor secolului al XIX-lea, relatează Daily Mail. Îşi permitea să plătească oameni care sa îi lustruiască pantofii, ba mai mult, lăsa bani la bărbier, farmacist, hamali, cazanagiu, pălărier, spălătoreasă, negustori de pânzeturi, pictori, fără ca lista sa se oprească aici. Conform documentelor descoperite, tânărul îşi suplimenta şi masa săracă de la facultate, cumpărându-şi legume. Documentele relevă că, în trei ani, cheltuielile studentului însumau 636 de lire sterline. Din acte mai reiese că Darwin nu şi-a cumpărat prea multe cărţi în anii de studenţie, în schimb adora să călărească, să meargă la vânătoare şi să prindă insecte. De asemenea, îi plăcea să bea şi să fumeze, dar nu se ştie cât cheltuia pentru aceste vicii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Multe boli

La capitolul “neplăcerile din viaţa lui Darwin”, există mai multe teorii privind bolile de care ar fi suferit, printre acestea aflându-se faptul că ar fi fost ipohondru, că ar fi avut atacuri de panică, că ar fi fost instabil emotional ca urmare a "furiei reprimate faţă de tatăl său", că ar fi fost nervos în ceea ce priveste relaţiile cu soţia sau că s-ar fi simtit vinovat de conflictele cu convingerile sale religioase din tinereţe. După atâtea “că-uri”, mai vin şi cercetătorii australieni care spun că Darwin suferea de sindromul vomitatului periodic! În plus, posibilele diagnostic fizice au inclus o infecţie a urechii medii, otrăvirea cu arsenic şi infecţii parazitare tropicale, cu ar fi maladia Chagas. Însă, conform The Telegraph,  care citează o lucrare publicată în British Medical Journal, sindromul vomitatului periodic era adevărata boală a lui Darwin, el moştenind-o genetic.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/xOl0tHVV6Ck" frameborder="0" height="315" width="420"></iframe>