Articolul EVZ despre scăderea apetitului sexual după naştere a stârnit reacţii pe reţelele de socializare. Unele cititoare susţin chiar că n-au simţit deloc durere când i-au adus pe lume pe copiii lor.
Specialiştii spun că, într-adevăr, există femei care trăiesc o aşa-numită "naştere orgasmică". Mai multe participante la un studiu au declarat că s-au simţit extrem de relaxate şi au atins orgasmul când au adus pe lume un copil.
Medicii au căutat explicaţii şi au ajuns la concluzia că această reacţie de plăcere este, de fapt, normală. Când se naşte, copilul stimulează aceleaşi zone precum penisul, când intră în vagin. Teoretic, sentimentele de maximă excitare sunt fireşti.
Într-un documentar numit "Naşterea orgasmică", un expert în naşteri prezintă cazurile mai multor femei care susţin că au simţit plăcere imensă şi relaxare în timp ce năşteau.
Pentru a ajunge la orgasm în timp ce dau viaţă unor copii, femeile trebuie să se relaxeze, să stea în poziţii comode şi să fie mângâiate şi sărutate de parteneri, spun specialiştii.
Astfel, ele vor resimţi contracţiile mai puţin intens şi naşterea va fi plăcută.
CITEŞTE ŞI:

  • ÎNCĂ VIRGIN? Vârsta la care ai PRIMUL CONTACT SEXUAL îţi INFLUENŢEAZĂ viaţa. VEZI la ce să te aştepţi
  • Cum se pot trata femeile care nu ajung la orgasm
  • SURPRINZĂTOR. Cum se pot atinge CELE MAI CIUDATE TIPURI DE ORGASM