Guvernul american a emis, miercuri, un avertisment cu privire la amenințarea reprezentată de pirații care navighează în jurul instalațiilor petroliere din sudul Golfului Mexic.

Acesta este un semn de îngrijorare cu privire la provocările de securitate în curs de desfășurare în zona Mexicului: „Grupurile criminale armate au luat în vizor pentru a jefui nave comerciale, platforme petroliere și nave de aprovizionare în larg în zona Golfului Campeche din sudul Golfului Mexic”, a declarat Departamentul de Stat american.

Nivelul general de risc pentru Mexic a rămas același în buletin, dar avertismentul vine după o serie de incidente raportate în ultimele luni, inclusiv un atac din noiembrie, asupra unei nave sub semnătură italiană, în afara statului Campeche.

Președintele Andres Manuel Lopez Obrador a preluat funcția în urmă cu aprocimativ  2 ani, angajându-se să reducă nivelurile record ale violenței în serie  care afectează țara. În schimb, crimele asupra oamenilor au atins anul trecut un nou record, iar starea de alertă a rămas şi anul acesta.

Pericolul se află în  Golful Campeche și zonele din Golful de Sud al Mexicului

Departamentul de Stat al SUA a actualizat pagina de informații  cu privire la zona Mexicului. Nivelul general de consultanță cu privire la călătoriile în Mexic rămâne de nivel 2 – exercițiu cu prudență crescută, cu anumite zone desemnate nivel 3 sau nivel 4. Călătorii sunt încurajați să citească întregul aviz cu privire la nivelurile consultative de stat  care rămân neschimbate față de actualizarea publicată pe 19 decembrie 2019.

Alertă Covid-19

Mai mult, „Departamentul de Stat a emis un aviz  global pentru sănătate de nivel 4 pentru COVID-19. Departamentul recomandă cetățenilor americani să evite toate călătoriile internaționale din cauza impactului global al COVID-19. În țările în care călătoriile cu scop comercial rămân disponibile, cum ar fi Mexicul, cetățenii americani care locuiesc în Statele Unite ar trebui să revină imediat în Statele Unite, cu excepția cazului în care sunt pregătiți să rămână acolo pentru o perioadă nedeterminată.  Vizitați pagina noastră web a Ambasadei pe COVID-19  pentru informații despre condițiile din Mexic”, se arată în comunicatul mx.usembassy