Mai exact, sediul central al Partidei funcționează, începând cu 1 februarie, într-o clădire de dimensiuni de-a dreptul impresionante – 1.460 mp este doar suprafața construită! –, dotată cu nu mai puțin de 4 etaje, lift, recepție clienți, zeci de birouri, sală de ședință, 6 balcoane, 12 băi, spații de servire a mesei și (potrivit anunțului inițial de închiriere/ vânzare) „spații de recreere”. Imobilul se situează pe strada Telița nr. 31 (zona Sebastian), în Sectorul 5.

Cifre astronomice

Deși încă nu am aflat costurile finale presupuse de noul sediu – în urmă cu doar o lună, proprietarul preciza, în anunțul amintit mai sus, că prețul de vânzare al imobilului era stabilit la 1.250.000 euro, existând și alternativa închirierii spațiului, cu 856 euro/mp – este evident că sumele cheltuite ating cifre considerabile.

Partida Romilor folosește întreaga clădire (zilele acestea se muncește din plin la asamblarea mobilei), iar liderul grupării – l-am numit pe controversatul ex-deputat Nicolae Păun (zis „Niky Scorpion”), cercetat pentru deturnare de fonduri europene destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă – își convoacă deja subordonații seară de seară, în imensul birou de la primul etaj. 

Fără frică de cutremur

Forma clădirii a stârnit deja uluială printre romii convocați de fostul deputat, unul dintre aceștia exclamând, în plină stradă: „Ce piramidă șmecheră și-a tras Păun!”.

Potrivit anunțului de vânzare postat de proprietar, atuurile imobilului sunt multiple: „arhitectură deosebită, finisaje de import de cea mai bună calitate, structură de rezistență monolit beton armat cu diafragme care conferă un grad sporit de rezistență la cutremure, ideal pentru sedii agenții (ne)guvernamentale, sedii de companii, clinici medicale, dar se pretează și pentru locuit, fiind compartimentat ca 6 apartamente distincte, parchet natural, termopane, centrală proprie”. Clădirea dispune și de 10 locuri de parcare în curtea interioară.

Cine i-a umflat ochii lui Păun

EVZ a dezvăluit că, în decembrie, Nicolae Păun a fost implicat într-o altercație deosebit de violentă. Concret, ex-deputatul (fost președinte al Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaților) s-a încăierat cu vărul său primar, Ilie, chiar în mijlocul complexului comercial „Niky Scorpion”, pe care-l păstorește în cartierul bucureștean Rahova.

Interesant este că violențele au fost declanșate de faptul că cei doi nu s-au înțeles cu privire la suma pe care Păun ar fi trebuit să o plătească pentru a cumpăra afacerea lui Ilie: o impozantă clădire cu trei etaje în care funcționează o sală de forță. Potrivit surselor EVZ, cafteala a durat câteva minute și s-a domolit doar la intervenția agenților de poliție, care i-au escortat pe cei doi scandalagii la Secția 19, pentru declarații. Fiindcă avea ochii umflați și vineți, Păun a evitat să mai apară în public două săptămâni.