Evenimentul Zilei > Politica > CINE E PIONUL lui Dragnea, cel care APLICĂ PLANUL MALEFIC împotriva ţării? Dezvăluiri-bombă
CINE E PIONUL lui Dragnea, cel care APLICĂ PLANUL MALEFIC împotriva ţării? Dezvăluiri-bombă

CINE E PIONUL lui Dragnea, cel care APLICĂ PLANUL MALEFIC împotriva ţării? Dezvăluiri-bombă

Senatorul PNL, Florin Cîțu, susține că un grup se folosește de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici pentru a a ataca economia ţării. Câţu cere intervenția instituțiilor statului.

Iată textul integral postat de Florin Cîţu pe Facebook:

"Asta este ce cred eu.

De doua zile primesc foarte multe mesaje si telefoane de la colegi din Palament, mass-media si oameni din sectorul financiar bancar.

Le raspund astazi tuturor si sa nu mai vorbim despre asta pana nu se implica institutiile statului.

Eu nu cred ca Eugen Teodorovici este cel care a pus la cale atacul asupra sistemului energetic, a pietei de capital, a sistemului financiar bancar si asupra independenei politicii monetare.

Un grup se foloseste de el. Si nici nu-i spun tot scenariul.

Sper ca institutiile statului sa se apuce de treaba chiar daca el si-a dat ordonanta sa se sustraga raspunderii penale", a scris Florin Cîțu pe pagina personală de Facebook.

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, a afirmat că PSD și ALDE au premeditat criza valutară pentru ca țara noastră să-și vândă cât mai ieftin rezerva de aur. Planul secret a fost primit de Liviu Dragnea. Cumpărătorii rezervei valutare fiind cei care forțează deprecierea leului.      

„Criza valutara este premeditata! Ținta- REZERVA VALUTARA a României. PSD+ALDE pe de-o parte striga ca piețele sunt manipulate iar pe de alta parte striga ca BNR TREBUIE sa INTERVINĂ sa VANDA aurul, sa VANDA euro din REZERVA si sa MANIPULEZE cursul valutar. Nu vi se pare suspect?”, a scris liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, pe Facebook.

„Optiunile pentru România in ceea ce privește criza valutara. Ce poate face BNR: Leul se depreciază si nu intervine nimeni. BNR intervine si vinde euro din rezerva valutara. Implicit cresc dobânzile si taxa pe care trebuie sa o plătească băncile. Dobânzi mari, sistem bancar pe butuci – CRIZA ECONOMICA intr-o luna. BNR intervine si vinde euro din rezerva valutara dar sterilizează intervențiile (pune lei in piața in schimbul obligațiunilor). In aceasta situație deprecierea se oprește, dobânzile cresc dar nu foarte mult DAR ROMANIA PIERDE REZERVA VALUTARA fara sa sanse sa oprească hemoragia. Acum este clar de ce asistam la aceste intoxicări in ultima perioada? Dobânzile trebuie sa rămână jos pentru ca România sa vanda cat mai mult din rezerva. Volume mari=preturi mai mici. BNR rămâne cu singura opțiune, intervine, sterilizează si VINDE REZERVA VALUTARA”, a adăugat acesta.