Astfel, Tribunalul Cluj a solicitat instanței superioare să emită o decizie prin care să delege o instanță care să se ocupe de dosarul lui Onuc.

„(…) admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Cluj invocată din oficiu şi declină competenţa de soluţionare a cauzei privind pe inculpatul Onuc Traian, cercetat pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată (…) şi a infracţiunii de continuare a executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control(…). Constată existenţa conflictului negativ de competenţă între Judecătoria Cluj-Napoca şi Tribunalul Cluj. (…) sesizează Curtea de Apel Cluj în vederea soluţionării conflictului negativ de competenţă. (…) Definitivă. Pronunţata în şedinţă publică din 1 noiembrie 2019”, arată soluția pe scurt a instanței.

Traian Floarea Ianson, cunoscut acum sub numele de Traian Onuc, este un constructor imobiliar clujean acuzat de mai multe persoane de înșelăciune. El le-a promis oamenilor că le vinde apartamentele din trei blocuri de câte opt etaje), însă tranzacțiile nu au fost niciodată finalizate. Inițial, el a fost arestat, apoi a fost eliberat sub control judiciar, stare în care este judecat și cercetat în mai multe dosare, scrie Gazeta de Cluj.