“Singurul martor prezent audiat astăzi a fost administratorul Cobrex Trans Brașov, pilotul Constantin Apăvăloaie. El a făcut declarații importante pentru acest dosar, dezvăluind în fața instanței că Liviu Dragnea a făcut mai multe deplasări cu elicopterul la Belina, serviciile pentru transportul său și al prietenilor săi făcându-se în baza unui contract încheiat cu Partidul Social Democrat”, relatează siteul liberinteleorman.

Constantin Apăvăloaie, pilotul elicopterului care l-a dus pe Dragnea la Belina, a declarat că a fost o dată sau de două ori la Belina cu elicopterul pentru a lăsa sau lua pasageri, rectificând ulterior cu ”mai multe ori”.

”L-am luat pe domnul Dragnea de mai multe ori în cursul anilor. Nu doar eu l-am transportat, ci și colegul meu Bucur Victor. Efectuam zborurile și, imediat după aterizare, eu plecam. Existau dăți în care eram solicitat să revin sa-l iau pe Dragnea, alteori se deplasa dânsul cu mașina”, a spus martorul.

Martorul a mai arătat că existau probleme privind aterizarea în zonă, din cauza vegetației crescute. Platforma de aterizare era făcută din pământ compactat.

”Pentru a fi considerată heliport, o astfel de platformă trebuie sa fie aptă aterizarii elicopterului. O placă de beton nu poate fi considerată heliport”, a explicat pilotul în urma unei întrebări adresată de avocatul lui Sevil Shhaideh și al lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu.

“Pe Sevil Shhaideh nu a văzut-o cu Dragnea în elicopter. L-a transportat, în schimb, pe aghiotantul acestuia, Adrian de la SPP, dar și pe alte persoane pe care nu le cunoaște. În perioada campaniei, pilotul Constantin Apăvăloaie îl ducea pe Dragnea prin țară, iar duminica îl lăsa pe insulă, la Seaca. Potrivit acestuia, zborurile au avut loc prin 2017”, relatează sursa citată.

Procurorul DNA l-a întrebat în ce bază se ducea pe insula Belina: “în baza unui contract de prestări servicii încheiat între Cobrex Trans și PSD”, a răspuns acesta.

Acest dosar este întocmit de DNA în 2017. Citește mai departe acuzațiile care se aduc.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE