Surpriza cea mare erau, însă, două figuri cunoscute de la televizor: Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4, care a demisionat după tragedia de la Colectiv, și avocatul Daniel Ionașcu, invitat permanent al posturilor Antena 1 și 3. Ambii sunt membri ai Partidului Umanist.

Pe un site care promovează știri despre administrația Bucureștiului au apărut mai multe fotografii cu acțiunea umaniștilor, cu Piedone în frunte. Iar în articol se spune că ”gestul fostului primar al Sectorului 4 a fost foarte bine primit atât de doamne și domnișoare, cât și de domni, care au vrut să aibă o amintire neprețuită, mulți fotografiindu-se cu fostul edil”.

Interesantă și enigmatică este, însă, o referire la alegerile locale: ”Refuzând să vorbească despre apropiata campanie electorală, Cristian Popescu Piedone a declarat doar că “în trei luni începem treaba! Cinciul (sectorul 5) nu va mai fi niciodată a cincea roată la căruța Bucureștiului. Va fi prima.”

Va candida oare Piedone pentru Primăria sectorului 5?  Sau doar îl sprijină pe avocatul Ionașcu, președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste (PPU)? Fostul primar de la sectorul 4 nu a vrut să comenteze nici pentru evz.ro viitorul său traseu, dar a spus că va face un anunț curând.