Piaţa smartphone-urilor a crescut în primul trimestru al anului. Cele mai cumpărate telefoane

Piaţa smartphone-urilor a crescut în primul trimestru al anului. Cele mai cumpărate telefoane Telefoane. Sursa: arhiva EVZ

Smartphone. În primul trimestru al anului 2024 au fost livrate, la nivel global, 289,4 milioane de smartphone-uri, arată datele preliminare publicate de IDC.Piaţa smartphone-urilor a crescut cu 7,8% în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Piața smartphone a crescut

Primul trimestru al acestui an a adus o scădere mare pentru producătorul american iPhone, concomitent cu o redresare pentru Samsung. Apple a fost producătorul cu cea mai mare scădere din top 5, vânzările de iPhone-uri scăzând cu 9,6% în aceeaşi perioadă, ceea ce a făcut ca Apple să se situeze pe locul doi.

iPhone

Sursa foto: Razvan Nitoi | Dreamstime.com

Liderul pieţei a fost Samsung, cu 60,1 milioane de unităţi livrate şi o cotă de 20,8% din piaţă.

Xiaomi, Transsion şi Oppo sunt producătorii care completează, în această ordine, topului celor mai mari cinci producători, cu creşteri importante, de 33,8%, respectiv 84,9% în cazul primilor doi, potrivit News.

Ne puteți urmări și pe Google News

Samsung, pe primul loc

Samsung continuă să dețină coroana pieței, cu un market share de 34%. Pe urmele gigantului coreean, Xiaomi face pași mari înainte, cu o creștere fulminantă de 30% și o cotă de piață de 20%. Apple, deși are o prezență solidă cu 15%, pare să fi stagnat, având o mică scădere de -1%.

apple_samsung

Sursa foto Arhiva EVZ

Lenovo, brand sub care operează de fapt Motorola, înregistrează un avans de 38%, ajungând la un market share de 11%. OPPO, cu toate că ocupă ultimul loc în top 5, își vede totuși cifrele crescând cu 1%, ajungând la 8% din piață.

Livrările de smartphone-uri Apple în China s-au redus

Livrările de smartphone-uri Apple în China s-au redus cu 2,1% în ultimul trimestru din 2023 față de anul precedent. Scăderea subliniază provocările cu care se confruntă firma americană în condițiile în care unele companii și agenții guvernamentale chineze limitează utilizarea de către angajați a dispozitivelor Apple.

Investitorii urmăresc cu atenție informațiile privind dezvoltarea inteligenței artificiale la Apple, care până acum a vorbit puțin despre încorporarea tehnologiei AI în dispozitivele sale. Compania a pierdut la începutul acestui an titlul de cea mai valoroasă companie din lume în favoarea Microsoft.