Evenimentul Zilei > Economie > Cine dă lovitura pe piața imobiliară. Nu sunt dispuși să mai aștepte!
Cine dă lovitura pe piața imobiliară. Nu sunt dispuși să mai aștepte!

Cine dă lovitura pe piața imobiliară. Nu sunt dispuși să mai aștepte!

Pandemia de coronavirus nu afectează și piața imobiliară din România, susține o analiză realizată de site-ul imobiliare.ro. În ciuda restricțiilor impuse și a problemelor apărute, potențialii cumpărători și chiriași continuă să caute și să evalueze proprietăți. Analiza a fost realizată în perioada 9 - 16 aprilie și au fost intervievate un număr de 5.200 de persoane, potențiali chiriași și cumpărători.

Studiul realizat de imobiliare.ro arată că marea majoritate a celor interesați să achiziționeze sau să închirieze o locuință sunt foarte activi în această perioadă, în care aproape toate activitățile sunt suspendate. Potrivit analizei, 72% dintre chestionați sunt interesați să-și cumpere o casă, în vreme ce 16% doresc doar să închirieze.

Aproximativ jumătate dintre potențialii cumpărători continua să contacteze proprietarii și agențiile imobiliare, încercând să-și găsească o locuință pe măsura așteptărilor. Doar 17% dintre ei și-au suspendat căutarea din cauza pandemiei de coronavirus.

Asemănătoare este și situația celor care doresc să închirieze, peste 60% dintre aceștia declarând că nu s-au oprit din cercetarea pieței.

Spre deosebire de potențialii cumpărători care susțin că pot amâna încheierea unei tranzacții, doar 16% dintre chiriași sunt dispuși să mai aștepte. Un procent de 33% dintre cei chestionați au nevoie urgentă să închirieze.

Țiunând cont de restricțiile impuse de autorități, în perioada stării de urgență, cei mai mulți dintre cei aflați în căutarea unei case au ales să facă vizionări virtuale și să contacteze pe proprietari prin sistemul de videoconferință.