Controalele au avut drept scop depistarea reziduurilor de pesticide din legumele și fructele provenite atât din comerțul intracomunitar, cât și din import. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicare 31 de sancțiuni în valoare totală de 602.200 de lei.

A fost reținută oficial și dirijată către neutralizare o cantitate de 81,35 tone de legume și fructe, după cum urmează: 23 de tone de ceapă uscată din Polonia, 10 tone de morcovi din Ungaria și Serbia, 23,04 tone de mere din Polonia, 200 de kg de usturoi din China, 6,45 tone de cartofi din Polonia, 1,82 tone de ciuperci din Polonia, 6.78 tone de roșii din Spania, 2,2 tone de vinete din Spania, 7,8 tone ardei gras din Spania, 60 de kg de roșii din Grecia. „Suplimentar controlului pe care noi îl efectuăm conform legii pe toată perioada anului, am fost solicitați și la această operațiune începută de ANAF. În momentul de față, atât inspectorii ANSVSA, cât și laboratoarele noastre, lucrează 24 ore din 24.

 Inspectorii ANAF sigilează tirurile în vamă, iar inspectorii sanitariveterinari le așteaptă la depozitele de destinație din fiecare județ alături de ANAF care desigilează camioanele”, a declarat penru EVZ, Rareș Hăbeanu, purtătorul de cuvânt ANSVSA.

 

Te-ar putea interesa și: