Ioana Constantin lansează acuzații grave la adresa lui Clotilde Armand. "Curat murdar! Ca la Paris"

Ioana Constantin lansează acuzații grave la adresa lui Clotilde Armand. "Curat murdar! Ca la Paris"

Ioana Constantin, fost candidat la Primăria Sectorului 1, face o serie de acuzații grave la adresa primarului Clotilde Armand, după ce a remarcat afacerile necurate ale politicianului susținut de USR-PLUS.

Acuzații grave la adresa primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, după ce în spațiul public au apărut informații cu privire la un nou contract de salubritate încheiat de edilul USR-PLUS cu o firmă extrem de controversată.

Ioana Constantin, fost candidat la Primăria Sectorului 1 din partea PMP, a postat, sâmbătă, pe Facebook, un mesaj prin care atrage atenția asupra faptului că noua afacere încheiată de edilul USR-PLUS înseamnă costuri extrem de mari pentru români.

Acuzații la adresa lui Clotilde Armand. Ioana Constantin: "Curat murdar! Ca la Paris"

”Bonjour! Veștile de la campionatul mondial de gunoi de la sectorul 1 sunt grozave! Firma nouă de gunoi a avut la începutul anilor 2000 legături cu mafia siciliană. Direct oameni din Cosa Nostra, legături la cel mai înalt nivel cu mafia siciliană. Oare la asta se referea Clotilde zilele trecute când ne vorbea de mafia italiană și își dorea aceasta nouă firmă?! Între timp, Romprest a pus pe site un contor să vedem cât ne costă zilnic războiul lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu mai vorbesc despre istoricul noii firme care e plin de patroni prinși în tot felul de dosare de evaziune fiscală uriașă.

Curat murdar! Ca la Paris. Iar cetățenii plătesc de acum la dublu. Timpul va demonstra că incompetența lui Clotilde și dorința de a-și face imagine a adus mai mult prejudicii sectorului 1. Dacă - și dorea să ne scape de Romprest, de mafie în general, acționa diferit de la început, când primăria era într-o poziție favorabilă. Vom plăti enorm incompetența ei și corupția altora.

Contractul cu Romprest trebuia renegociat și, dacă se putea, chiar reziliat. Ce am obținut acum?! Nici una, nici alta. Doar costuri în plus, asta după ce sectorul a devenit focar de infecție. Nu pot să fiu niciodată de acord cu “să plece ai lor, să vina ai noștri”. Nu de alta, dar cetățenii care plătesc taxe rămân ... să plătească”, a transmis Ioana Constantin, fost candidat la Primăria Sectorului 1.

Afacerile controversate ale primarului Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susținută de USR-PLUS, a încheiat contract cu firma BRAI-CATA, care prestează activitate pe prețuri de șase ori mai mari decât Romprest. Nicidecum mai ieftini, motivul principal prin care primarul din Sectorul 1 s-a justificat în fața cetățenilor pentru războiul purtat.

Curios lucru – Clotilde Armand acuza, în trecut, Romprest de prețuri mult prea exagerate. Culmea e că noile sume lasă cetățenii contrariați. Spre comparație, Romprest ridică tona de gunoi cu un preț de 103 lei/tonă, în timp ce BRAI-CATA ridică aceeași cantitate de deșeuri cu un preț de 629 lei/tonă.

Legăturile BRAI-CATA cu mafia siciliană

Compania cu care primarul Clotilde Armand a bătut palma este una foarte controversată. În anii 2.000, firma BRAI-CATA a avut ca acționari cetățeni italieni, suspectați de legături cu mafia siciliană, potrivit relatărilor presei din acele timpuri.

BRAI-CATA a fost fondată de sicilieni acuzați de legături cu Cosa Nostra – este vorba despre Rosario Raneri din Bagheria, Esposito Raffaele și Nudo Ernesto din Siracusa, Sicilia.

Italianul Rosario Raneri (fost polițist) a fost vizat de o anchetă de spălare de bani a Parchetului general, cu Direcția de Investigații Antimafia de la Roma. Raneri a fost acuzat de legături cu Cosa Nostra. El a fost asociat cu Paul Brener, contabilul lui Bernardo Provenzano, un alt personaj acuzat de legături cu mafia și jurnalist al anilor 90.

În februarie 2002, fostul director adjunct al SRI, Gioni Popescu, s-ar fi deplasat la Brăila și Galați pentru a obține informații despre ”rețeaua firmelor și afacerilor cu acționari italieni suspectați de apartenență la Cosa Nostra”.

Potrivit documentelor firmei publicate în Monitorul Oficial, începând cu 27 februarie 2008, compania Urban a lui Doru Florescu a preluat pachetul majoritar de acțiuni la firma BRAI-CATA din Brăila de la cetățenii italieni. Doru Florescu este un afacerist român controversat, la rândul său. Acesta este acuzat de evaziune fiscală în două dosare.