Evenimentul Zilei > Politica > Peste 2,2 milioane de semnături pentru schimbarea Constituției: „Bărbat și Femeie” în loc de „Soți”
Peste 2,2 milioane de semnături pentru schimbarea Constituției: „Bărbat și Femeie” în loc de „Soți”

Peste 2,2 milioane de semnături pentru schimbarea Constituției: „Bărbat și Femeie” în loc de „Soți”

Coaliția pentru Familie a ajuns la jumătatea campaniei sale de strângere de semnături pentru ca în Constituția României să se precizeze că Familia este alcătuită dintr-un bărbat și o femeie.

Campania de revizuire a art. 48, alin. 1 din Constituție a început legal pe 25 noiembrie 2015, odată cu publicarea inițiativei în Monuitorul Oficial și, potrivit legii, are o durată de șase luni.

La jumătatea perioadei, Coaliția pentru Familie a anunțat că a depășit 2,2 milioane de semnături strânse și continuă acțiunea. Pentru ca o inițiativă de modificare a Constituției să fie validă este nevoie de 500.000 de semnături din minimum jumătate dintre județele țării, cu cel puțin 20.000 de semnături de județ.


Pașii următori sunt depunerea proiectului de lege la Parlament, obținerea avizului de la Curtea Constituțională, dezbaterea în Parlament a propunerii legislative și apoi organizarea unui referendum pe această temă.

Inițiativa Coaliției pentru Familie de a înlocui în textul din Constituție termenul „soți” cu „bărbat și femeie” vine pe fondul recunoașterii de către tot mai multe state a legalității căsătoriilor între persoane de același sex.

De departe, cel mai mare obstacol va fi ca proiectul de lege să fie aprobat în Parlament cu o majoritate de două treimi. De aceea, pentru a exercita presiune asupra parlamentarilor, inițiatorii încearcă să strângă cât mai multe semnături.

Biserica Ortodoxă Română, Biserica Catolică din România și alte culte sprijină proiectul Coaliției pentru Familie.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: