Peste 130 de pagini cu poze din România, răspuns la o campanie a ziarului britanic The Guardian

Peste 130 de pagini cu poze din România, răspuns la o campanie a ziarului britanic The Guardian

Iniţiativa cotidianului The Guardian de a-i familiariza pe britanici cu frumuseţile României, dar şi cu realităţile sociale din ţara noastră, prin intermediul fotografiilor, nu a rămas fără ecou, după mai bine de două luni pe site-ul dedicat de publicaţie strângându-se 130 de pagini de fotografii realizate în România.

„Am dori să aflăm mai mult despre România - arătaţi-ne ce înseamnă să trăieşti şi să munceşti în ţara dumneavoastră - împărtăşiţi cu noi poze, imagini video şi experienţe”, era invitaţia pe care cotidianul britanic le-a adresat-o românilor, într-o perioadă în care, chiar şi la cel mai înalt nivel, Londra se arăta neliniştită de perspectiva ridicării restricţiilor privind accesul românilor şi bulgarilor pe piaţa britanică a muncii, existând chiar voci care avertizau cu privire la pornirea unui veritabil exod al românilor spre Regatul Unit de la 1 ianuarie 2014.

De la lansarea site-ului, 2.596 de persoane au răspuns cu fotografii la îndemnul formulat de The Guardian. Site-ul poate fi accesat AICI.

Cele 130 de pagini de fotografii adunate surprind vederi şi monumente din oraşele României, chipuri de oameni, tradiţii, peisaje din munţii şi pădurile ţării, dar şi bucatele tradiţionale româneşti, pe scurt câte un crâmpei din ceea ce înseamnă de fapt România, alcătuind un mozaic de instantanee menit să-i ajute pe britanici să-şi formeze o imagine cât mai completă despre ţara noastră.

  • România în The Guardian. ”Am dori sa aflăm mai mult despre țara dumneavoastră” | GALERIE FOTO

Printre românii mândri de ţara lor, care au contribuit cu fotografii la acest proiect, se numără şi fotograful stabilit la Londra, Nora De Angelli, scrie Agerpres. Conform prezentării pe care şi-o face pe contul său de pe site-ul 500px.com, Nora este licenţiată în biologie moleculară la Universitatea Bucureşti, a urmat cursuri doctorale la Universitatea Erasmus din Olanda, iar în 2011 a obţinut un master în Film Documentar la University of the Arts, London College of Communication, devenind de profesie fotograf şi producător de film.

În prezent, Nora De Angelli lucrează la un documentar în patru episoade despre istoria monarhiei în România şi la primul său album ştiinţific de fotografie, „Wild Orchids of the Carpathian Mountains of Romania” (Orhideele sălbatice din Carpaţii României).

Ne puteți urmări și pe Google News