Evenimentul Zilei > Social > Pericol uriaș pentru români! Un produs de post, retras din magazine. Aruncă-l cât de repede poți
Pericol uriaș pentru români! Un produs de post, retras din magazine. Aruncă-l cât de repede poți

Pericol uriaș pentru români! Un produs de post, retras din magazine. Aruncă-l cât de repede poți

ANSVSA a anunțat că unul dintre cele mai consumate produse din perioada postului a fost retras de pe rafturile magazinelor. Ofițerii au găsit un număr ridicat de reziduuri de pesticide. Clienții sunt rugați să arunce alimentul de urgență!

ANSVSA anunță retragerea unui alt produs preferat de români în perioada postului. Responsabilii încearcă să își protejeze clienții. Acesta era un real pericol pentru sănătatea oamenilor.

Kaufland a scos de pe rafturi, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, următorul produs:

K- BIO AVOCADO 2 BUC
GTIN 4337185861307
LOT: 1005
Origine: Columbia
Furnizor: Eosta B.V.
IJsermanweg 15
2742 KH Waddinxveen, Olanda

Articolul menționat a fost comercializat în magazinele Kaufland în perioada 11.03.2022 – 18.03.2022. Ofițerii au descoperit depăşirea limitei legale de reziduuri de pesticide (clorpirifos și clorfenapir).

Kaufland a retras de la comercializare produsul de urgență, iar sănătatea clienților a fost principalul motiv.

Românii care au achiziționat produsul cu datele de identificare de mai sus sunt rugați să îl arunce sau să meargă în orice magazin Kaufland pentru a-l returna, până la data de 01.04.2022. În momentul în care clientul va veni cu bonul fiscal, vânzătorul îi va da banii înapoi.

Alte produse retrase din supermarketuri

ANSVSA a mai tras un semnal de alarmă! Mai multe loturi de fructe aduse din Turcia și China au fost retrase de pe raft. Nivelul ridicat de pesticide i-a făcut șocat pe responsabili.

”Vă informăm că urmare a depășirii valorilor admise de reziduri de pesticide (ISOPROCARB ȘI LUFENURON ȘI DINOTEFURAN)
SC KAREMA FRUCT SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a următoarelor produse:

Denumire produs POMELO Origine: CHINA Lot: 8340, produsele au fost comercializate în perioada: 12.02.2022-22.02.2022, din magazinele Carrefour, Metro, Mega Image.

Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide ISOPROCARB , LUFENURON ȘI DINOTEFURAN

Denumire produs: GRAPEFRUIT ROȘU, Origine: TURCIA, Lot: 65072, produsele au fost comercializate în perioada: 12.02.2022-28.02.2022.

Motivul rechemării: depașire a valorilor maxim admise de reziduuri de pesticide (imazilil). ”, potrivit ANSVSA.

Responsabilii au mai retras și alte produse din magazinele din țară, inclusiv loturi întregi de migdale. Este vorba de „Dennree eco migdale prăjite măcinate 200G” și „Dennree eco migdale 250 g”.

„În cazul în care ați cumpărat produsele menționate mai sus, vă rugăm să nu-l consumați și să îl returnați în magazinele Biocorner până la data de 28.02.022, urmând să primiți contravaloarea lui”, s-a scris pe site-ul instituției.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: