„Cazul a fost confirmat la un crescător de animale care are un total de 6 bovine. La testarea privind tuberculoza a ieșit o reacție dubioasă, de 2 ori, atunci animalul a fost sacrificat, în scop de diagnostic, s-au recoltat probe, carcasa nu a prezentat leziuni. A fost transmis la laboratorul Dâmbovița, de acolo a venit rezultatul pozitiv, în 26 ianuarie, între timp a fost încă o retestare a efectivului rămas, mai urmează încă o retestare, la 40 de zile, dacă rezultatul este negativ atunci se ridică restricțiile, dacă nu, atunci continuăm extragerea animalelor cu rezultate dubioase sau pozitive”, a declarat Kincses, potrivit Agrointel.ro.

Animalul care a fost identificat cu tuberculoză bovina, în vârstă de circa 3 ani, a fost achiziționat tot din comună, în urmă cu vreo 2 ani.

„Este vorba de un animal tânăr, nu a fost adus din alt județ, deci efectiv crescut de el, a avut vârstă de 36 de luni și era la proprietar cam de 2 ani. Mai are încă 5 animale, lapte nu predă, este sub restricții, să vedem următoarea testare. Restricții – înseamnă că nu poate să vândă animale, nu poate să cumpere și nu poate să predea lapte, doar la unități de procesare a laptelui care practică pasteurizarea laptelui, deci acolo se poate, în rest nu, pentru procesarea laptelui crud este interzis”, a mai precizat Kincses.